respekt

Avslutade förra veckan med ett riktigt "hallelujamoment", fick förtroendet och äran att hålla i minsta lilla princessan..tror inte jag andades under nästan en timme..stort att hålla i någon så liten, men som är starkare än allt annat. Tack till princessans mamma och pappa för stunden.

Helgen har tillbringats i Storuman, firat av Pappa som fyllt år, umgåts med släken och bara haft det jättebra. Önskar jag hade ett stort slott där alla kunde bo. Ett riktigt släkt och vännerkollektiv, det vore lycka det. Jag har ju en stark tro på fru fortuna så vem vet , det kan bli verklighet.

Fick även ett jätteintressant erbjudande i helgen som vi verkligen ska fundera på, erbjudandet kom från Örebro och börjar på re……….avslöjar väl när vi bestämt om vi tackar ja.

Nu till något annat. Förr förra veckan när jag satt på flyget hem till Umeå funderade jag över vad respekt för andras jobb innebär för en del människor. Det jag tänker på är när kabinpersonalen håller säkerhetsgenomgången inför starten.

Många sitter och bläddrar i tidningen, i boken eller i dokumenten. Kastar inte ens en blick på personalen som talar om vad vi ska göra i en nödsituation. Ja jag vet att "man hört det flera gånger tidigare, jag kan det där, hur svårt kan det vara" osv..Men när det krisar till sig så lovar jag att flera av er som "tycks kunna" tappar kontrollen över er själva och förmodligen gör fel eller inget alls…Man brukar/riskerar att handla på det viset i vissa situationer, i stressade situationer.

De flesta av oss som sitter i flygplanet vill ha uppmärksamhet, respekt och gensvar när vi utför våra arbetsuppgifter,varför tar en del sig då rätten att "dissa" kabinpersonalen ??  Tänk om du som är chef, du som är advokat, du som är lärare, du som är läkare, eller vad du nu än är, skulle bemötas av samma nonchalans när du håller föredrag, håller mötet, lär ut eller ska visa något som är viktigt.

Nä nu skärper vi oss och ger kabinpersonalen uppmärksamhet och respekt under 3-4 minuter, den tiden har vi, vi ska ändå ingenstans..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.