mindre skatt = ?

I dagens tidining och på lokalradion har man kunnat läsaoch höra om situationen för vårdpersonalen på Medicinsk akutvårdsavdelning (MAVA) Endokrin på Norrlands universtitets sjukhus här i Umeå..Jag antar att de inte är ensamma om att jobba under dessa vansinniga förhållanden. Men just nu är det de som tagit bladet från munnen. Mycket bra gjort säger jag..heja på er.

Det knapras in på redan minimala resurser. Allt färre ska orka allt mer. Ekvationen går inte ihop. Personal som håller på att slita ut sig och vänder sig till arbetsledningen får ingen förståelse. Problemet slussas tillbaks till oss på golvet. Massflykten är redan ett faktum , Vi ska springa fortare men i den administrativa överbyggnadens korridorer hör man bara det sporadiska klapprandet av klackar.
Det är inte försvarbart! Värna oss som vårdar!skriver de i en debattartikel.

Jag hörde en av cheferna på loklaradion i dag och han tyckte att man förde en dialog om problemen men att att man hade kostnader att ta hänsyn till..Men dialog ! det som behövs är väl fler anställda, bättre villkor och en normal arbetssituation man behöver få till inte mer dialog..Självklart ska man prata om problemet men man kan inte prata bort problemen.

Har själv ett förflutet inom vården så jag vet att man helt enkelt inte räcker till ibland och det är inte en behaglig känsla i kroppen när man går hem. Har man inte hunnit med att läsa majlen, boka möten eller läsa dokument, det handlar  inte om liv eller död.även om det kan ge stress det också, men det är skillnad

Sen är det synd att delar av personalen känner sig övergivna av facket som de anser sitter bakbundna i arbetsgivarens knä. Tyvärr börjar det gå åt det hållet, att facken får mindre och mindre möjligheter att påverka. Varför då kan man undra ? ja dels pga att regeringen stiftar lagar som vi inte kan "stå över" dels av att medlemmar går ur och vi blir försvagade när vi behöver vara som starkast osv. Men det är tråkigt och jag hoppas att ni hittar tillbaka till tron på ert fack.

Men jag ska avsluta såhär…Ju fler jobbskatteavdrag som regeringen genomför och svenskarna hoppar högt av glädje åt, ju mindre pengar kommer in till staten, mindre pengar att dela ut till statlig verksamhet typ sjukvård..så vi alla har ett val att göra. Ta dina jobbskatteavdragspengar ( gäller då inte pensionörer,sjuka och arbetslösa som inte har ett jobbskatteavdrag ) och betala din sjukvård eller betala den via skatten och alla har rätten och möjligheten till bra och trygg vård som bland annat personalen på NUS ger oss

Heja på er och ge er inte, .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.