dvärgbandmask

Dagen har gått i mötenas tecken. Varit på IF Metall avdelningen och genomfört ett möte, gjort lite efterarbete efter mötet, planerat lite och pratat så klart. Sen tillbaka till jobbet och mina andra fackliga sysslor och ytterligare ett möte, lite telefonsamtal med några medlemmar och sen så …var dagen över. Otroligt så fort det går, hej o hå.

Ja vad ska man säga om Saabs ägare Swedish Automobiles styrelse och deras höjning av sina arvoden i en tid när underleverantörer väntar på pengar, anställda väntar och hoppas på lön. Det höjda arvodet gällde såväl retroaktivt för 2010 som för 2011. Ägaren motiverar de höjda arvodena med att arbetsbördan ökat för styrelsen. Styrelseordföranden fick arvodet höjt med 633 % !!!!

Tror säkert att styrelsen får jobba lite mer och längre under rådande läge, men jag tror säkert att de redan innan krisen var bra mycket överarvoderade. Vad dom är nu kan jag inte ens stava till. Men det är kanske så att skeppet är på väg att sjunka och nu snart ska råttorna lämna skeppet, och innan dess vill de äta sig riktigt mätta…

Hörde på tv4 nyheterna en ekonom säga att "vi har just nu robotar som handlar på börsen"…Tycker jag inte låter så bra, robotarna ska vara i verkstan och punkta plåt, lyfta material, packa lådor och måla, så march tillbaka och sluta ställa till det på börsen.

Ett annat inslag handlade om exporten av blåbärspulver, det går lite trögt med det just nu dels pga larmet om dvärgbandmasken…….huva, men vi ska väl vara glada att det inte är en jättebandmask som är i farten ute i våra skogar, den är säkerligen stor och äter blåbärsplockare om dvärgbandmasken ger sig på blåbär…!

Hej för nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>