allvar

Hej å hå, nu är långkalsongen på..lite lagom kyligt – 21 just nu här på landet. Men det går över om ett par dagar.Får njuta av knarret under skorna. Men okey, inte var det värdens bästa dag, att det just i dag skulle vara läge för långkalsong, täckbyxor, varma trröjan, skor och jacka. För just i eftermiddag gjorde jag en snabb "rivare" på stan för att hitta en kavaj, snygg tröja eller något liknande eftersom jag desperat behöver det i morgon ( jo, jag vet att det är i sista minuten men det finns anledning) Lite lätt varm sprang jag som en tok mellan affärerna och hittade ….ingenting! Kan bara konstatera att storleken på kläder nuförtiden och jag inte är samma. Får ta till en nödlösning i morron. Men varm vart jag i denna vinterkylda afton.

De senaste dagarna har jag tillbringat med IF Metall kollegor från Norrbotten ner till Hälsingland. Vi har haft Norrlandskonferens. Trevligt sällskap, bra gäster, bra diskussioner, bra ideer, planering av framtiden och framför allt en himla massa goda skratt. Dessutom var jag för första gången på typ 20 år på elitseriehockey. Skellefteå AIK mot Färjestad…2-0 efter 8 minuter och matchen var "över". Konstaterar att det hänt en del sedan sist. Hårdare tag, snabbare skridskor, mer muskler, högre ljudnivå, mer puttande och blankare is bland annat.

Läser till min fasa att det i dag skett två arbetsplatsolyckor här i Umeå. En på ÅLÖ i brännland och en på Dåvanmyrans kraftvärmeverk. Det är alldelses för ofta sådana här rubriker i tidningarna. Nu måste vi reagera och agera. Det kan inte vara så att människor ska skadas och dödas på sina arbetsplatser.

Arbetsmiljöverket har de senaste åren tvingats skära ned antalet arbetsmiljöinspektörer med cirka 20 procent på grund av minskade anslag.från regeringen. Skyddsombud och fackförbund runt om i landet och inom flera olika brancher har påpekat arbetsmiljöbrister, och riskerna med dessa nedskärningar. Inspektionerna har blivit färre efter besparingarna. Ovanpå det här så är jobben mer tidspressade, personalen stressas, organisatonerna slimmas , akorden blir tuffare och tuffare mm. Listan kan göras längre. Men vi får aldrig tillåta att säkerhet och arbetsmiljö ska stå tillbaka för besparingar.Arbetsmiljön måste tas på allvar.

 Nu säger jag inte att det är så i de fall som skett här i Umeå i dag, för det vet jag inget om, jag menar generellt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.