hur kan hon säga..

Som vanligt, ja ofta i alla fall när jag ser på nyheterna finns något som får pulsen att höjas lite. I kväll var det arbetsmarknadsministern Hillevi Engströms tur.

Arbetsmarkandesministern hävdar i Agenda 5 februari 2012 att "sysselsättningen har ökat med nära 200 000 personer som går till jobbet"   Hon säger i riksdagen den 25/1 2012 att sysselsättningen har ökat kraftig och att arbetslösheten har minskat.  En arbetsmarknadesforskare  ( professor i nationalekonomi) anklagar regeringen för att medvetet vilseleda oss i denna fråga. Han säger att det är sant att sysselsättningen har ökat , men att hon inte talar om att befolknngen har ökat mer, så att sysselsättningsgraden har i praktiken minskat. 

Han hävdar fortsättningsvis att det är internationellt vedertaget att man ska relatera sysselsättnngen till befolkningsmängden och då har den minskat i Sverige. Han säger att Hillevi förskönar bilden. Hillevi får frågan av rapports reporter om hon förskönar bilden och svarar då att hon håller sig till den fakta som SCB tagit fram och redovisar sedan lite siffror. Sen, sen gör hon det som får min puls att öka. Hon säger följande. efter att ha nämt lite om siffror och krisen 2008. " jag tror att väldigt få, begriper hur många fler som fått jobb ???".

Men hörrudu, Hillevi. Vem är du att säga att få, (förutom du och de dina då förståss,) har svårt att begripa ??? Vi är nog många som begriper hur dagens arbetsmarknad ser ut. Kan så vara att fler är i sysselsättning, men är dom i jobb ??

Fas 3 förvaring (ja, några få kan ha det bra i fas 3 vad vet jag) undgomar som utnyttjas i provanställningar utan lön, visstidsanställningar, anställning i oseriösa bemanningsföretag, eller i vanliga bemanningsföretag men under tokiga villkor., folk som är papperslösa och utnyttjas, arbetslösa som hålls i sysslesättning bara för att komma ur statistiken osv…listan kan göras lång. Sysselsatt behöver inte betyda jobb. Ett jobb med kollektivavtalad lön, och schyssta villkor.

Nä tvätta munnen Hillevi, det här är inte okey.Dagens arbetslöshet är inte okey.

I övrigt så ska jag säga Grattis till min kusin vitamin Kerstin som fyller år i dag. Kram till dej.

Här kommer lite bilder från i dag.

  åker och sol

 Jag o Wilma ute i solen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>