jag ska bli

Nu var arbetsveckan slut igen, det är så sant så, att tiden går fort när man har roligt.

Har slutfört "tjejkursen" i Vindeln, tackar tjejerna för en bra genomförd kurs, och ni ska ha en stor eloge för att ni tog er tid med era  hemuppgifter. I dagens stressade livspussel är det extra bra gjort att ägna kvällar åt egna funderingar kring olika "ämnen".

Tillbringade dagen i Vindeln samma dag som Fredrik Reinfeldt besökte orten. Samma lika så långt. Undrar om han och hans säkerhetsfölje också såg de stolta ståtliga älgarna vid vägens kant. Skogens konung och landets statsminister, en krock som kunnat bli verklighet. Tur att den inte blev av.

Men men, efter att han Fredrik lämnat området och säkerheten sjunkigt en aning så kom frågorna och funderingarna. Han blev intervjuvad i lokalradion och i lokaltidningen. Det är där mina funderingar tar vid.

Han besökte Indexator för att bland annat ta del av hur de hanterade konjunkturkrisen 2009. IF Metall och företaget hittade smarta samarbetslösningar för att rädda kvar personalen. Med i alla fall från fackets håll saknade man instser från regeringen. Nu ska jag väl säga att det var inte bara IF Metall på Indexator som saknade regeringen, det gjorde vi på de alla de arbetsplatser varslade och sade upp personal under 2008/09

Det enda som de uppsagda fick ta del av var en kraftigt försämrad a-kassa, både när det gäller villkor, kostand/månad och ersättnig från försäkringen. Jo, a-kassan är en försäkring som vi själva betalar in pengar till, det är inte ett bidrag, isåfall ska även en hemförsäkring, djuförsäkring, reseförsäkring mfl ses som bidrag.

Han, Reinfeldt fick frågan av reportern frågan " var fanns regeringen i krisen " ? Statsministern svarade – Ja, vi gjorde enorma investeringar så att det var ju en av de största satsningar Sverige gjort…….Här har jag missat något ? vilka satsningar gjorde regeringen här i västerbotten under den ovan nämnda krisen ?

Nästa fråga från reportern. "Så du tycker att kritiken är orättvis ?"..Han svarar – Jag kan ju punkt för punkt visa vad vi gjorde och låta det tala för sig själv……Jaha, säger jag. Vilken punktllista hänvisar han till, vad döljer sig bakom varje punkt, vad har jag missat här då ? Jag vill ta del av den listan och kunna pricka av reslutatet.

 Men eftersom ingen jag pratat med om detta heller känner till investeringarna och de åtgärder en lista skulle kunna visa så måste jag här hålla med Statsministern. Listan på punkter får tala för sig själv, total tystnad och totalt innehållslös.

Skulle nu någon ha svaren som jag inte sett, hört, kännt av, läst om osv,  så är ni välkommen att delge mej den så ska jag se till att även mina fackliga kollegor får ta del av den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.