insnöad

I eftermiddag hade jag gärna varit Polis. Blev helt paff och stående likt en istapp med käkarna i fryst läge ( vilket kanske var bra)

Jag stannade till på en affär som  jag ofta besöker på väg hem. Där intill dörren finns 2 handikapparkeringar. Jag kom gående ett par meter från dessa när en bil swichade in på parkeringen. Bilens framruta var hetl  igensnöad, täckt av ett ca 5 cm tjockt lager av snö och is. Endast en liten liten glugg fanns nertill på rutan, ni vet där värmen börjat göra sitt. Bilen stannade till i mitten av de två handikapplatserna, handbromsen drogs åt och ut hoppade en kvinna i min ålder. Handikappad ? nej , inte vad jag såg i alla fall, ja förutom snöblind då förståss.

Hon fortsatte i en rasande fart in i affären. Lämnade bilen brummandes där, på tomgång…..Hallå ! vad gör du ? Tänkte jag, och så tänkte jag lite till som inte tål att skrivas. Det var där jag var tacksam att jag stod still som en istapp med fryst käke, stod helt paff och bara tänkte och önskade att jag för ett par minuter fått vara en Polis, en undercower Polis som fått göra ett ingrepp. Men men, jag får nöja mej med mina onda tankar i dag.

Nu till något helt annat.

Förundras över Socialförsäkringsminister Kristersson och regeringen som bara ger tusan i att  följa riksdagens krav på en återgång till de gamla regler i sjukförsäkringen

Det handlar om den lagändring som trädde i kraft 2008 och som fick till följd att den som varit sjukskriven i 180 dagar skulle prövas mot som det heter hela den reguljära arbetsmarknaden. Det innebar att man i en helt annan utsträckning än tidigare skulle söka jobb utan hänsyn till ålder, var man bor och vilket yrke man har haft tidigare. Kravet var att man skulle återgå till den gamla skrivningen; att prövas mot en normal arbetsmarknad.men som sagt, det väljer man att inte bry sig om. Man väljer att inte bry sig om en lagändring.

Kan vi andra göra så också, bara sluta bry oss om att man gjort ändringar i andra lagar som påverkar oss arbetare.? Jag bara undrar? Vilka signaler sänder det här ut, vi/jag bestämmer och jag tar mej rätten att …..Jag/vi tycker inte om vad som är beslutat utan vi tänker fortsätta utreda tills vi får som vi vill, då ska alla andra följa vår lag och våra beslut..Dåligt Kristersson Dåligt. Jo, jag vet att han bett om ursäkt för att han kanske uttryckt sig klumpigt och så att man kan missförstå, men i sakfrågan står han ju fast. Då kan man väl be om ursäkt hur mycket som helst. inga problem.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.