våga titta i ögat

I dag skulle jag behöva en energiinjektion, i dag har jag haft ett par samtal av den lite tyngre och tråkigare sorten. Har träffat medlemmar som är drabbade av det "nya kalla, skyll dej själv Sverige" . Å då tänker jag inte på att det är vinter och man går utan broddar, åker skidor utan hjälm, ramlar och slår sig. Nej jag tänker på det "nya kalla, skyll dej själv Sverige" som regeringen har skapat.

Skapat av regeringen för att de tyckte att alldeles för många gick och drog på bidrag, att man inte sökte jobb om man var arbetslös, att alldeles för många var sjuka och inte gjorde rätt för sig. De som blir mer anställningsbara om man sänker ersättningarna, gör villkoren för att få ersättning så snäva att få kan få, de som tvingas flytta från hus och hem för att man inte längre har råd .För om man blir fattig så säljer man sig till lägstbjudande och då kan vi sänka löner och annat, och de ökade vinsterna kan gå till de som redan har allt o lite till och sen ställer man inga krav heller…. MÅSTE VÄL MED STORA BOKSTÄVER SKRIVA ATT JAG INTE ALLS STÖDER DE SOM FUSKAR TILL SIG BIDRAG, VARESIG FRÅN FÖRSÄKRINGSKASSAN, A-KASSAN ELLER FRÅN NÅGON ANNAN STANS. SÅ , DÅ VAR DET SAGT.

Det är dom människorna  jag tänker på, som fortfarande är sjuka, fortfarande inte kan arbeta fullt ut, kanske inte ens någon %, de som blir arbetslösa för att fabriken säger upp, eller flyttar sin tillverkning till länder där arbetsmiljökrav och löner är lägre eller obefintliga. De som fått känna av den nya arbetslinjen och vara anställd på timmar, dagar , någon månad och sen kanske/kanske inte behövs i morron, provanställningar, visstidsanställningar och gu vet vad allt som finns på linjen heter. Det är dom jag tänker på.

Har nämligen mött dem i dag. Fått ta del av frustration, ångest, ilska och oron inför framtiden. De som helt plötsligt inser att de kommer att få ut mindre än 50 % av sin lön, en del som jag träffade kommer inte ens att få hälften av a-kassans tak , 680 kr / dag.utan får ut mellan 125-320 kr / dag för de uppfyller inte grundvillkoren fullt ut. Villkoren som regeringen stramade åt 2007…Arbetsmarknadsministern sa ju härom dagen att om man inte jobbat så uppfyller man ju inte kraven som kräver att du jobbat och att om man gick tillbaka till skolbänken och avslutade sina studier fick  man hela 6000 kr. Jag ska säga dej Hillevi Engström , att av de jag träffade i dag, var det inte många som hoppat av gymnasiet för att jobba. Nej där fanns ungdomar som jobbat, där fanns mammor och pappor, familjeförsörjare eller de som inget annat vill än att bilda familj. Där fanns inte bara ungdomar utan männskor ända över 54 år.

Dagens enormt strama regelverk för att kunna få a-kassa, dagens enormt låga ersättning från a-kassan skapar fattiga människor. De  som i kombination med att på heltid söka alla jobb som finns oavsett om du är kompetent för dessa jobb eller inte, också behöver fundera hur de ska kunna bo, äta och betala räkningar, helst leva lite också. Många är familjeförsörjare, vilket innebär att barnfattigdomen kommer öka. Ingen av de som jag träffade i dag, stäckte på sig och tänkte…" åh, lata dagar framför tv:n, lata dagar på cafe" Nej de funderade hur i himmelens namn de skulle klara av nästkommande månad när lönen tagit slut.

Vill skicka en hälsning till arbetsmarknadsminister Engström, statsminister Reinfeldt, finansminister Borg och näringsminister Lööv… Kom hit, kom hit ut i verkligheten, våga se in i ögat på dessa människor och våga ta del av verkligheten, verkligheten som är på riktigt.

 

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>