provocerar i dag

Då var det dags igen. Dags för bonus regn och aktieutdelningar till som gjort sig förtjänta av detta. Det vill säga, höga chefer och vd:ar. Vi andra ska inte göra oss besväret att begära något.

Det är samma visa varje år. I avtalsrörelserna är fackförbunden oansvarliga som ställer krav på lönelyft och andra villkor, för det finns inga pengar och krisen är nära eller här. När det gäller bonusar så ska de fördelas olika för vem vill dela lika med någon annan längre ner på stegen. Pengar ska sparas i bolagen, vinsterna blir lägre än räknat och då ska vi ta ansvar,vi atbetare av olika slag och inom olika brancher,  minsta lilla dipp i program och volymer då ska personal sägas upp, för nu, nu ÄR krisen här. Och så forsätter det , år efter år. Tills den dagen då det är dags för chefer ochVd.ar att löneförhandla, få bonus eller en fet stadig fallskärm som förstärks av en bra pension. Då minsann finns pengar. Men då kommer också bortförklaringarna. "vi följer bara regelverken" ….Ja, säkert är det så, men de regelverken har ni själva skapat eller era företrädare. Låt arbetare runt om i landet göra era regelverk, då ska ni få se på andra stavelser.

Listan på företag kan göras lång.Nordea, Huskvarna, Volvo, ABB, Autoliv, Getinge, SCB, SKF är några företag/koncerner som namnges av Dagens Nyheter och andra medier. Vart fanns dessa enorma pengasummor när vi vanliga ville ta del av företagens vinster. Eftersom krisen alltid är nära eller här när avtalsrörelserna drar igång, så antar jag att man måste göra skuggbudgetar där de verkliga siffrorna finns. Siffrorna som ska fördelas till makten. Det här provocerar mej, så till den grad att jag nu tänker provocera tillbaka. Den som har lust att ta åt sig får göra det och är säkerligen då förtjänt av provoceringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.