5 dagar av gott och blandat

För ett par timmar sedan kom jag hem från 1:a maj firande/demonstration här i Umeå. Milde tid vad mycke folk det var på stan, torget var till bredden fyllt, plakaten och fanorna visade tydligt att nu är det nog, nog med försämringar och sk förenkllingar. Jag tror minsann att det vände i dag. Känner en extra stolthet av att bära vår IF Metall Södra Västerbottens fana , när jag vet att den som leder de parti som vi "sitter ihop med" är en fd IF Metallare. Nu har äntligen de fackliga frågorna fått en naturlig och självklar väg in i politiken. Precis som det ska vara. De politiska frågorna ska inte in i den fackliga världen, utan de fackliga frågorna ska in i den politiska världen. Vi har nu alla möjligheter att påverka och få draghjälp med våra frågor.

Få partiledare vet väl mer om den smäll som industrins arbetare fick ta 2008/09 än vad Stefan Löfven vet. Vi inom industrin fick gå ner i lön och arbetstid för att rädda företag, vi fick avstå bonusar och annat medans ägarna, cheferna, VD:ar och andra glatt kunde plocka ut stora summor pengar som inget hänt. Socialdemokraternas  nuvarande partiledare var den fackförbundsledare som då på mycket nära håll  fick se hur flat den sittande regeringen var.  Ingen partiledare i dag torde kunna mer om arbetsmarknadspolitik , behovet av jobb och utbildning, ha träffat folket på "golvet" och är insatt i lagar/avtal och arbetsrätt än Stefan Löfven.

De senaste 5 dagarna har varit en tid av gott och blandat. Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord, så här kommer en rad bilder som får sammanfatta de dagar som just gått ( ja, och några ord också)

 Förbundsråd och Ordförande konferens  i Stockholmstrakten med kollegor från  hela IF Metallsverige

 Robert Gustavsson  25 år show på Cirkus

 Kungsträdgårdens körsbärsträd stod i full blom…makalöst vackert…

  En sväng upp på globens tak..makalös utsikt både åt sidorna och på vägen ner.

 även här en bra utsikt

 Hemma väntade snön

 Första maj demonstration med fanan i handen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.