Till Johan N

Jaha, då var det dags igen. Dags att bli lite upprörd och lite mer "taggad" ( nytt modeord) att själv provocera och debattera. Jag har först nu läst en artikel i en kvällstidning  från i april. I artikeln så säger debattören Johan Norberg före detta idépolitisk chef på tankesmedjan Timbro. följande

" Semester borde avgöras mellan arbetstagare och arbetsgivare, utan att staten ska lägga sig i, Det är en dålig lag.  Den är ett arv från industrisemestern, där man stängde fabriken och uppmanande alla att "gå ut och leka" samtidigt. Nu har vi möjlighet att vara mer flexibla. Han är även kritisk till rätten att lägga fyra veckor av ledigheten sammanhängande under sommaren."

Jag tänker inte skriva mer om det. Jag skulle istället vilja bjuda in debattören Johan Norberg till en vecka eller hellre en månad på verkstadsgolvet, i tvätteriet, i gruvan, på dagiset eller vart som helst där folk gör nytta. Antar att han har ett luftkonditionerat, ljust, fint kontor med hög och sänkbart skrivbord, möjlighet att gå på toaletten när han behöver, kanske möjlighet till flextid, han kanske till och med har fönster i sitt kontor. Förmodligen med bra utsikt också. Men vet Du vad Johan. Alla har det inte så, kanske inte Du heller vad vet jag. Men även jag kan få spekulera över tillvaron, liksom Du.

Jag inbillar mej att de flesta människor i dag är tacksamma över att kunna ha semester när barna har sommalov, att få vara ute i friska luften när Sverige är som bäst. Att få ta del av ljuset och dofterna och att i minst fyra veckor få vila kroppen.eller som Du skriver " gå ut och leka samtidigt"  Dagens tillverkningsindustri mfl, sliter ut människor på löpande band. Sen finns tyvärr de som inte har något annat val än att jobba när vi andra är lediga, kanske enda jobbet man har under året, vilket är ett annat problem.

Men du är säkert emot det mesta som facket en gång i tiden förhandlade fram, för att som du säger Då är du säkert även emot reglerad arbetstid, pension, försäkringar och anständiga löner. Men som sagt Du är välkommen hit….

 Jag trodde det var pollen som kom med sommaren, men här är det bilarna. Måste ha varit lätt att köra bil överallt annars eftersom alla verkade vara här i dag.Totalt vansinne i trafiken i dag. Helst efter E4an genom hela stan..Fast några bilar är nog kvar i Bangkok…..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.