flyga utan vingar

Dagens diss måste ju bli att Barnfattigdomen ökar i Sverige. Rädda Barnen publicerar i dag sin årliga barnfattigdomsrapport. Allt fler kids i vårt land växer upp i fattigdom. 248 000 kids..det är många det. 28 000 fler än i fjol. Ska det vara så ?

Å andra sidan är det inte konstigt när hela vårt sociala skyddsnät håller på att raseras. Ersättningen i a-kassan ( arbetslöshetsförsäkringen ni vet) har sänkts så att många har inte ens ut 55 % mot sin inkomst när man blivit utan jobb. Dessutom har kraven för att få a-kassa skärpst och egenavgiften höjts. Rimmar illa. Föräldrar och andra utförsäkras från a-kassan eller från försäkringskassan. Sjukdom, skador, sorg , arbetslöshet och annat datumsätts och passerar du datumet är du ute…borta..väck. Dessutom anser en del att man får skylla sig själv. Fattiga föräldrar ger fattiga barn. Det här måste ändras. 248 000 kids som snart har sommarlov, vad ska dom göra ? vad ska dom berätta om när dom kommer tillbaka till skolan/fritids eller dagis..

Dagens hiss får bli att just i dag, har jag och familia fått två bra besked. Tänk att en del dagar känns det som solen lyser även om snön skulle falla. Tjohoo för i dag. En sådan här dag kan man flyga utan vingar.

Kom på att jag glömt att säga grattis till några av er som fyllt år under maj månad…sorry…här kommer ett kollektivt GRATTIS …

I
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>