men ring !

Det verkar aldrg ta slut, aldrg får man sluta förvånas eller bli upprörd över hur det fungerar. Det jag stör mej på nu är ett inslag i lokalnyheterna för någon timme sedan.

En kvinnlig hyrläkare  som  tjänstgjort i Västerbotten och som anmälts till socialstyrelsen efter larm från både patienter och vårdgivare och inte längre fick  jobba kvar i Västerbotten har kunnat fortsätta jobba i Norrbotten !!!. Hon hade gett konstiga råd till patienter. Bland annat skulle ett barn på två år som hade förstoppning bankas på skinkorna och lyssna på en skiva som spelades om och om igen. ..tills förstoppningen släppte. sen fanns "tokiga" råd till cancersjuka mm. Trots att hon då stoppats för tjänstgöring  här i  länet hyrde man in henne i Norrbotten. Där säger aktuell chef för vårdcentralen att problem fortsatte och att man ångrar att man hyrde in henne. Men nu till det knäppa…….Chefen tycker att det är "så synd att det inte finns något nationellt sätt att sprida information så att man fått det till sin kännedom"..

Men är det såhär det går till när läkare far runt i vänstervarv. När "vanliga" arbetare byter jobb så rings det mellan chefer och fabriker, chefer kollar upp personer på google och facebook, och på alla andra möjliga sätt. Men tydligen verkar man inte ha någon sådan strategi när läkare ska anställas för kort eller lång tid. Jag säger bara, ta telefon och ring, ring upp och begär in referenser. Eller anses det att man inte behöver kolla upp vissa personalkategorier ?? Ring ring, bara att slå en signal.

Nästa landstingsdiagnos. Aliansen vill satsa på att behålla äldre och erfaren personal  i vården ( inget fel i det ) men hur har man tänkt att en undersköterska som jobbat många många år inom vården ska orka fortsätta efter 65 år, även om man får mer i plånboken. Det hjälper väl inte mot värkande rygg och nacke. Tror att många är glada om dom orkar till 65år. Man ska uppmuntra till att jobba längre genom att ge dem den sänkta arbetsgivaravgiften antigen i pengar eller i förkortad arbetstid. ,Om jag hade jobbat kvar i vården hade jag velat ha en bra pension och ett friskt liv del 2 i stället.

I går åkte jag buss tur och retur till Storuman. Möte med fackliga representanter från diverse arbetsplater i inlandet, samt ett arbetsplatsbesök. På bussen hem i går kväll fick jag höra ett ordspråk jag aldrig hört förut. En lite "äldre" herre skulle ge en tjej i 17 års åldern ett gott råd på sin väg i livet. Han ville som varna henne för oseriösa killar och sa såhär

"Du ska veta att i de finaste vattnen går de sjupaste fiskarna"…..=) rart va ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.