förvirrande

Läste en tråkig artikel förra veckan som jag inte riktigt kan släppa. Den handlade om en liten kille som dött i cancer för något år sedan, I början trodde man att han var förstoppad. Föräldrarna sökte hjälp 13 gånger på två veckor men ingen upptäckte, sökte andra svar, eller kom fram till att han led av något annat. Så oerhört tragist och onödigt lidande. Det kryper i kroppen på mej när jag läser om barn som far illa. Men det var  även annat i artikeln som fick mej att reagera och fundera.

Pojkens föräldrar anmälde ett antal läkare och sjuksköterskor till hälso och sjukvårdens ansvarsnämnd. Ansvarig överläkare överklagade till förvaltningsrättern  som friat honom. Han överklagade för att han " aldrig hade träffat eller sett patienten." Här blir jag som fundersam. I andra fall kan man läsa om sk förtroendeläkare som på uppdrag av ex försäkringskassan gör utlåtanden om patienter de aldrig har sett eller träffat. Då gäller deras ord istället för den/de behandlande läkarnas. Alltså en del gånger behöver man inte träffa patienter för att ställa diagnos och vid en överklagan vinna  i förvaltningsrätten och en del gånger är det tvärt om. Läkaren får rätt i förvaltningsrätten just för att han/hon intehar träffat patienten och inte kunnat ställa diagnos. Jag fattar inte, behöver få detta förklarat för mej…vem ?

Den här veckan är som alla andra, full av möjligheter och utmaningar. Men också en vecka när beslut ska tas och framtiden ska planeras. Ser att även maskrosorna och myggen verkar göra som vanligt…överleva. En betydligt trevligare och välkommen gäst är svalorna som bygger bo någonstans på huset, har bara inte sett vart än. Tänk om människan vore lika skicklig på att flyga som svalorna, har fler gånger duckat när dom kommit i 180 mot fönstret för att sedan med blixtens hastighet vikit av längst husväggen..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.