kompassen är trasig

I dag har det varit sommar, inte en speciellt varm sommar men dock soligt. Så pass soligt så att jordgubbarna visade sig för första gången på ett helt år. Lika fort som dom blev synliga, lika fort var dom borta. Men ett par dagar till av nästanvärme och sol, då blir det nog bra i "gubblandet". Senaste dagarna har varit fyllda av diverse aktiviteter. Bilder säger ju mer än ord så det får bli så.

  

Tomtenissarna sover, rullgardinerna är nere, men det går bra att viska sin önskelista om man är liten..

  Byagrillning vid ån

  Grillning och Yatzy i olika valörer med tjejerna och deras killar..

Nu till mer allvarliga saker. Så på tv att fler och fler människor tvingas vända sig till kyrkan för att få sin vardag att gå ihop, för att få mat för dagen, för att få tag i rena kläder och så vidare. Man till och med hänvisades dit av myndigheterna som inte kunde hjälpa till och bad personerna återkomma i slutet av augusti…   i detta fallet hänvisades man till  Katarina församling i Stockholm….Men hur är det ställt med Sverige, landet som har så god kontroll på sin ekonomi. Jo, just  det så god kontroll att folk i dag inte har mat för dagen, att kyrkorna och frivillig organisationer får träda in .. Utanförskap och barnfattigdom är kvittot på vår goda ekonomi. jaja, nog vet jag att det är mer och större än så, men det stör mej. Kompassen som styr landet verkar vara trasig…

Nästa som jag måste kommentera är att en del media rapporterar att en facklig representant blivit misshandlad i sitt hem efter att ha ställt krav på ett bemanningsföretag….Hur i hela friden kan sådant få ske utan att det blir mer liv om det. Regeringen och alla borde ju reagera om detta stämmer. Man brukar ju från svenskt näringsliv, diverse ministrar och arbetsgivarorganisationerna skrika högt om " maffiafasoner" när salladsbarer sätts i blokad , när konfliktåtgärder träder i kraft i avtalsrörelsen och när krav på schyssta villkor ställs. Nu när buset och maffian verkligen verkar lägga sig i hur vi ska ha det på arbetsmarknaden då är det tyst, märkligt tyst.

 

 

2 kommentarer

  1. cecilia paraiso raivonen

    Visst är det äckligt att det blir så tyst sedan en fackligrepresentant misshandlas och maffian börjar anlitas av arbetsgivare. Fy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>