sparken

Såg på Andre Pops från OS studion och han sa att underliga saker händer på OS tävlingarna. Ja, du Posps det gör det här med, semestern tog slut i ett nafs..Men nu är första dagen på resten av arbetspåret gjord. Varmt och segt kan jag sammanfatta den som. Det räcker så.

Lugnet före stormen brukar man säga. Men jag säger Lugnet efter stormen. Hon ,Lugnet på tillväxtverket som fick sparken av Lööv i dag. Oj oj så synd om henne då, oj oj sådan plump i hennes CV. Hon avskiljs från sitt jobb på tillväxtverket, får behålla sin lön i tre år till,  hon har enligt Lööv så goda kunskper inom tillväxt att man nu inom regeringskansliet ska använda hennes kunskaper där. Vadå fått sparken ?! Hon får nya arbetsuppgifter,,säkert med mindre och lättare ansvar men med samma goda lön. En vanllig arbetare som blir påkommen med att ta hem ett par arbetshandskar eller en penna, ett block, snedstämplar 2 minuter, har för många sjuktillfällen inom kort tid eller på annat sätt inte följer policys och företagens koder, blir föremål för förhandling om avsked. Några får avsked på stående fot. De blir avstängda ett tag från a-kassan, tappar sin inkomst och får dåliga omdömen när nästa chef ringer och hör sig för om sin tilltänkta medarbetare….

Är det såhär det ska gå till ? Näringsministern brist på förtroende för Lugnet kan inte vara så allvarligt menat när hon får ett nytt jobb. Sen måste ju reglerna göras  om, man kan inte få fula ut sig och sedan behålla lönen i flera år. Varken som politiker, tjänstman, eller annan. Uppsägningstiden helt ok, men sen ska det vara lika för oss alla.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>