en vetenskap

Hoppla, då var det dags att knappa lite bokstäver igen. Tiden går så oerhört fort att snart är man tillbaka där man började igen

.Insåg även att 8 månader gått sedan familjens/släkens och flera andras tillvaro för evigt förändrades och jag vet att det brann extra många ljus i våra hus i går.

 Helgen har tillbringats med att göra lite "vi gör det sen uppdrag". Lite span på möbler, lite städning, lite montering av prylar,  lite slappa, lite planering och lite god mat. Ja, som en helg i ledighetens tecken brukar vara.

I  dag har vi tillbringat några timmar på isen i Strömbäck. Vi har deltagit i avdelningens ( IF Metall södra Västerbotten) pimpeltävling. Vårt lag, taggade till tänderna, revanchsugna sedan sista platsen i fjol intog isen med stort självförtroende. Men pyttirallera så utan fisk vi blev. Bara att gratulera de övriga lagen som var för sig drog upp över 10 kg fisk..makalöst. Men vi i laget insåg snart att vi tävlade i en annan liga. Vi insåg även att pimpelfiske numer är en ny vetenskap som gått oss förbi. Vilka proffs det finns, tror jag de, att fiskarna blir lurade att bita tag i kroken. Nu ska det vara fjärilsmygglarver i alla de färger, det ska vara pellets och blingbling drag. Det ska vara fiskeboxar och ett 20 tal spön. Över är tiden då ett renskinn, mask och ett spö räckte för att lura firrarna. Men det är klart, jag är uppvuxen i fjällen där fisken blev nyfiken när "något hände i fiskebyn" lika nyfikna som vi blev ,när en obekant bil drog förbi köksfönstret. Fast den teorin stämmer inte heller, de övriga i laget är inte uppvuxna där och de var lika imponerade. Jag försökte bara hitta en förklaring..å den höll inte….

Nåväl, trevligt sällskap, gott fika, fint väder fick vi i alla fall. Vill passa på att tacka våra medlemmar som tog sig tid att tillbringa dagen med oss och grattis till första, andra och tredje platserna. Väl mött nästa vår, då ska vi tävla på riktigt…=)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>