förvånad ??

Hör just att andelen sjuka som blivit utförsäkrade och nu får försörjningsstöd (socialbidrag) har nästa fyrdubblats sedan reglerna "förenklades" 2008.

En utredning har följt 41 000 personer i gruppen för helt eller deltidssjukrivna . Ökningen för behov av försörjningsstöd har ökat från 2,5 % till 8,6 % mellan åren 2009-2010 i

Ett år efter utförsäkringen hade antalet utförsäkrade med försörjningsstöd ökat från 1000 personer till 3500.Efter att de utförsäkrats deltod de flesta i sk arbetslivsintroduktion och efter den introduktionen har ca 50% återvänt till sjukförsäkringen igen. Alltså dom blev inte friskare från en dag till den andra fast det förenklade regelverket antar att man blir det….förvånad ??  De som har permanent nedsatt arbetsförmåga har svårast att komma igen på arbetsmarknaden …förvånad ???

Dom som gjort utredningen blev överraskade..och säger att med de regler som finns nu ska vi nog anta att situationen kommer se likadan ut framöver.

Självklart kommer det att göra det. Då får arbetslinjen vara hur tjock som helst. När man drabbats av skada eller sjukdom och helt plötsligt ska konkurrera om de få jobb som finns blir det svårt. Man konkurrerar med de som anses vara "helt friska" med goda betyg, med arbetslivserfarenhet, de som har alla möjligheter men som trots detta inte får något jobb.. Man ska ha en jäkla tur om man får ett  jobb då. Klart att man hänvisas till försörjningsstöd.

Antar att de som förenklat reglerna är lika förvånade men av en helt annan anledning, förmodligen av verkligheten som är på riktigt…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.