jag vill ha tillbaka

Till Anders Borg..
Jag skulle gärna vilja ha tillbaka mina 15 418 kr som jag sedan 2007 betalat in i ”egenavgift ” till a-kassan. Du och din regering införde denna extra avgift ett tag efter ni kommit till den sk. makten.
Ni tyckte att jag och mina kollegor och mina medlemmar som jobbar inom industrin skulle betala mer eftersom vi är inom en branch som oftare än andra kan drabbas av arbetslöshet.
Andra brancher som bedöms stabilare har knappt haft någon egenavgift alls.
Men vi, vi, har med eran hjälp nu förlorat 15 418 kr per person..Vi har tillsammans med sjuka, arbetslösa och pensionärer sponsrat alla skattesänkningar som ni genomfört. J
Jag/vi har alltså själva med råge betalt våra egna jobbskatteavdrag……………
15 418 förlorade kronor per medlem i IF Metall, dom vill vi ha tillbaka.

Eftersom ni nu meddelat att ni tänker ta bort egenavgiften så antar jag att ni har nog med pengar i kistan ( VILKET NI INTE HAR EFTERSOM NI LÅNAR TILL 5 JOBBSKATTEAVDRAGET) och då vill jag ha tillbaka min del av kakan. Jag och medlemmarna i IF Metall..
Jag skulle vilja boka en resa och pengarna skulle sitta fint.

Dessutom kan inte industrin vara ett problem för finansieringen. VI kan inte vara de som ska ”sponsra” era frikostiga skattesänknngar. Vi inom den konkurrensutsatta industrin. Ni vet ju tydligen inte om att vi finns ena dagen och andra dagen snor ni våra pengar. Vad jag syftar på ? Jo detta.
Han Fredrik Reinfeldt sa i januari i år, på World Economic Forum i Davos att ”Vi brukade ha människor i industrin, men de har i princip försvunnit” (på Reinfeldts engelska: ”We used to have people in the industry, but they are basically gone”
567 000 människor som arbetar i den svenska tillverkningsindustrin visar att Reinfeldt antingen sa fel, menade något helt annat, eller har väldigt dålig kunskap om det land där han råkar vara statsminister.

Hur som helst vet jag att jag vill ha tillbaka 15 418 kr..punkt
Hej för nu
Carola Andersson
ordf. IF Metall Södra Västerbotten

En kommentar

  1. Pingback: Hög a-kassa ökar inte arbetslösheten. | Görans tankar och bagateller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.