is it anybody out there?

Ja, det är väl mer än en gång man blickat upp mot himlen och undrat om det finns liv någon annanstans än här på jorden?
Men nu så kanske man får anledning att viska ja, det finns det, som svar till sig själv.
I morgon kl 11 så kommer fröken Rosetta att vakna till liv. Fröken Rosetta är universums svar på sagans Törnrosa. Även om Rosetta inte sovit i hundra år, utan bara i några år, finns hon därute. Fröken Rosetta ryndsond. Dessutom har hon jobba att göra när hon vaknar. Hon ska hjälpa till att öka våra kunskaper om kometer och jobbar hon bra kanske vi får veta mer om uppkomsten av solsystmet. Kostnaden för detta är ca 1 miljard EUR…!!!
Så jag säger bara Gomorron och lycka till Rosetta, men tänk på att det är måndag i morgon.

Dessutom kan vi om några år blicka bort mot mars hållet till och tyst viska, jo dom är där. För projektet mars one, ska ”skicka upp” ett 40 tal människor från hela världen till mars. Det är väldigt osäkert att man kommer kunna återvända. Resan enkel väg tar ca 7 månader och förberedelserna för de som väljs ut tar 8 år. Första ”flyget går 2024”
Milde himmel, jag tycker det räcker att stirra på en bokningsbekräftelse till utlandet ett par månader, för att man ska längta sönder. Fast frågan är om dom verkligen längtar? Tänk att veta att man förmodligen aldrig kommer tillbaka hit ner…hu!
När dom väl kommit fram till slutdestinationen så ska dom bosätta sig och vänte ett år på sina nya grannar ( vartannat år skickas 4 personer upp..)
Projektet kostar endast 40 miljarder svenska kronor… !!!!

Kan bara konstatera att pengar finns och att nästa gång vi ställer oss frågan
Is it anybody out there? kan vi gott och väl få ett svar JA, vi är här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.