kostar på mej en suck…

1907996_712184222172877_3310851021151028566_n

Denna bild och text fick jag mej tillsänt i går eftermiddag av en kvinnlig truckförare och IF Metallmedlem som faktiskt känner sig påhoppad.Det kan jag mycket väl förstå. Själv blir jag både irriterad och ställer mej väldigt frågande till hur Professorn tänkte..

IF Metalls är LOs tredje största kvinnorförbund. Vi jobbar både lokalt och centralt hårt för att vi alla, kvinnor och män ska ha rättvisa och schyssta villkor, bra arbetsmiljö och lika lön.
Vi jobbar för att vi alla, män som kvinnor ska kunna jobba sida vid sida i våra gruvor, på våra tvätterier, på våra verkstäder, i våra industrier, vid det löpande bandet, bakom spakarna på trucken, ja, helt enkelt överallt inom våra branscher.

Vi står upp för jämställdhet och jämlikhet å vi står upp för feminism. MEN jag blir störd..
Det som stör min sinnebild och mitt humör är när metaforer och egna hittepå bilder drar jämställdhet och feminism åt ett helt annat håll än det jag står för och försöker förmedla.
Det är såndana här uttalanden som får folk att anse att jämställdhet och feminism står för manshat. Uppfatta jämställdhet och feminism som rödstrumperi och ett jäkla kärringsvammel.
Jag förstår dom just nu.
Jag kan för mitt liv inte begripa hur man, om än med en metafor, kan se truckkörning som en sexuell handling!!!!
Jag kan inte begripa hur det är ställt helt enkelt.
Jag tycker det är ett påhopp på de kvinnor som faktiskt blivit våldtagna på riktigt.
Ett påhopp på de kvinnor som kör tryck, jobbar med stora borraggregat eller annat som en del kan få till en sexuellmakt illustration.
Jag tycker det är ett påhopp på männen.

Jag suckar tungt …
Jag kommer tydligare än någonsin hädanefter tala om , skriva om och stå upp för den jämställdhet, feminism, allas lika värde som jag och fler med mej står för. Den jämställdhet som drar frågan framåt, inte den som drar oss alla bakåt och isär.

Skulle nu ovanstående påstående inte vara sant, ja då är ju allt likt ändå så korkat att det behöver kommenteras..alltså att någon orkar hitta på, och ha egna metaforbilder. Samt att jag då hoppas att den rätta källan går ut och kommenterar.
Å min ord och mina tankar kring jämställdhet och feminism , dom kvarstår.

3 kommentarer

  1. André

    Det där är i och för sig en bluff, påhittad av den antifeministiska ”parodi”-sidan feministisk gryning, så du kan nog fortfarande stå upp för f!-feminismen också 😉

  2. Carola Andersson (inläggsförfattare)

    Tack för det .
    Ja, jag hoppas verkligen att ni har rätt..För är det sanning så blir jag allvarligt bekymrad.
    Å hoppas att man från FIs håll kan ”tvätta” rent påståendet som förmodligen, har vandrat ett par varv runt landet innan jag fick det..
    Är det falskt så står jag ialla fall för de ord som beskriver hur jag vill jobba med frågorna även i fortsättningen.
    // Carola

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.