ibland..

Näe, Ibland tar det liksom bara emot. Ibland blir jag så trött. Ibland sätter sinnet till. Å ibland är just nu.

En rubrik i en tidning nära mej tycker att man ska se en film där en älgko och hennes kalv njuter av en saltsten och sedan blir attakerade av vargar..jag avskyr sådana filmer där djur är på varandra..JA, jag vet att det är naturensg gång å hela det där. Jag var tvungen att titta på filme och se om det var som rubriken sa..Tyvärr var det det och jag ångrar bittert att jag klickade på play…IBLAND undrar jag bara varför..? Rolig nyhet..nej inte ett dugg.

Nästa IBLAND…det samlas in pengar för fullt till världens barn just nu. Jättebra!
Men en kvinna som gjorde sin röst hörd på radio fick mej att reagera.
Hon var ju mamma och kände sååååå för de små barnen. Hon som förälder led såååå hemskt när bilderna visades på TV. Nu är det såhär.
Jag lider också nå fruktansvärt när jag ser dessa bilder, detta trots att jag inte är någon mamma. !
Trots att jag inte har egna barn har även jag torkat bort ledsna barnatårar. Hållit om och tröstat, blåst bort det onda på skadade små knän. Sett glädjen i barnaögon över en ny leksak, en glass eller skrattat med små troll tills vi kiknat.
Även vi som inte har fött barn, kan faktiskt mycket väl sätta oss in i hur barn ska ha det i sina liv, vi kan förstå när barn far illa och vi kan och gör lika mycket för att barn ska ha det bra/bäst.
Jag ha under många år hört floskeln ” jag men det kan ju inte du veta, du har ju inga barn, jaja, du har ju inga barn så”…osv.
Det är bra nu, jag och vi alla andra har även vi sunt förnuft, ögon och öron. Känslor och rättvisepatos. Vi har förmågan att känna, vi har förmågan att reagera och agera.
Vi har den förmågan även om vi inte är mammor

Ja, jag har skänkt pengar till världens barn idag..
Och jag skänker världens kram till alla mina små hjärtan som bor där o där o där o där, men den kramen får deras mammor eller pappor dela ut idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.