Med moppe

Först blev det vår och sedan vinter. Det är en underlig tid vi lever i. Det är nästan lite grymt att låta våra frusna själar få en försmak av sommaren och i nästa sekund skicka kyla och snömoln över oss igen…..

Men det gäller att göra det bästa av eländet. Medan snön yrde utanför mitt fönster kröp jag upp i soffan och tittade på ’Frusna män söker kärlek’. Kunde inte sluta fascineras av hur samlade tjejerna som skickades hem var- att bli dumpad i tv på bästa sändningstid kan inte vara roligt. Det är nog så illa att bli det utan tvtittare!
Än värre var det med deras förvåning över att vi hade så många vägar här uppe och inte bara skoterleder, att vi inte går klädda i samekolt och att vi inte ställer fram en dunk hembränt på bordet när vi ska ha fest. Värst var ändå ungkarlen som bor hemma hos sina föräldrar i sitt pojkrum med älghorn, knivar han gjort i slöjden och gamla skolfoton. Där skulle de stackars tjejerna tävla om hans gunst, och baka bröd med hans mamma. Jag skulle tagit första bästa skoterled hem…….

Vi har hittat moppen med stort M!! Jag upptäckte den under en av mina promenader och tack vare min övertalningsförmåga slipper vi leta och köra miltals för att få hem den. Vissa justeringar ska visst göras, fråga mig inte vilka för det där med moppar är inte riktigt min avdelning. Jag har i alla fall bestämt mig för att provköra den när han får hem den.

Mitt förråd av pellets är nästan helt slut och jag får snåla genom att stänga av pannan på dagarna när ingen är hemma. Ny pall är beställd men den verkar dröja, till min stora fasa! När temperaturen kyper ned i 7 minusgrader på natten vill man inte bli utan värme i huset. Håller tummarna för att det ska lösa sig innan helgen.
Nu har jag varit uppe alldeles för länge och måste verkligen sova!

God natt alla.

4 kommentarer

  1. Britt-Marie Sjöberg

    Visst kan det kännas lite trist med snöflingor och kyla igen men vi ska egentligen vara tacksamma då det hejdat flödet i vår kära Vindelälv.Det var farligt nära översvämmning…Tack för ditt supertrevliga bloggande,förresten! B-M

  2. Carola

    Ljudnivån på vad? Snöflingorna som faller eller…? Du kan snart ta av dig öronpropparna för det är under justering.

    Ha det bra!

  3. Carola

    Jo, du har helt rätt. Det finns en mening med allt även om det är svårt att se alla gånger, så är det även med snön och kylan. Tack för din fina kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.