Lärdomar

Om det var någon som längtade efter ett avbrott i vardagen så fick vi det i dag. Halv tio stannade klockan, datorn och ugnen. Det blev ett utmärkt tillfälle att inte göra klart skoluppgifter eller svara på det där mailet. Jag hade ansvar för personalfikat och ett tag såg det mörkt ut, perculatorn var obrukbar och på ICA hade de stängt på grund av strömavbrott. Men tack vare ett spritkök och några driftiga personer spred sig snart doften av kaffe i personalrummet, ICA öppnade precis fem timmar senare och jag kunde köpa frusna prinsesstårtor att bjuda på. Dagen var räddad!

Jag vet inte om det var så bra med en lista på saker jag måste göra. Den har snarare vuxit än krympt och bara det kan vara lite stressande. En sak som kommit till är ’fixa stereon i bilen’, hur nu det ska gå till men jag ska börja med att läsa instruktionsboken och se om jag blir något klokare av den. Jag önskar att dygnet hade fler timmar eller att jag inte vore så beroende av mina åtta timmars sömn varje natt- vad mycket jag skulle hinna då! Nu hinner jag just inget känns det som. Det var rätt skönt när skolklockan i korridoren stod stilla, man kunde låtsas att det var så på riktigt just då, och eleverna hade en bra ursäkt för att komma lite för sent till lektionen. (Att var och en har mobiltelefoner med inbyggd klocka ska vi inte prata högt om.)

Min inställning till livet har alltid varit att det finns en mening med allt och att vi kan lära oss av vad som händer och de människor vi möter på vägen. Då och då händer saker som får oss att tvivla på oss själva och de personer vi trodde vi kände, men då gäller det att tänka;
– Vad lärde jag mig av detta? För mig brukar det ta någon dag innan jag kommer på vad och när värsta besvikelsen och ilskan lagt sig har jag ofta lärt mig något.
Med risk för att låta flummig, men sån är jag!

God natt alla där ute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.