Om jag hade pengar…

…skulle jag köpa en moppe i originalskick för minst 15.000 kr. Jag skulle köpa en häftig hjälm så han slapp måla om en gammal och jag skulle se till att han alltid hade bensin i tanken. Jag skulle köpa en ny mobiltelefon, en dyr med många finesser och han skulle få nya skor så han slapp gå i sina slitna. När han föddes för 15 år sedan var jag orolig för att han inte skulle vara frisk och välskapt. Det var han. När han var 6 år bad jag att hans pappa skulle överleva. Det gjorde han inte. När han började skolan var jag rädd för att han skulle bli mobbad. Nu är han konfirmerad, har många fina kompisar och har snart tagit sig igenom det jobbigaste året i skolan. Han skatar hellre än går på disco och röker inte. Han är tacksam för allt han får och när jag ser honom nu vet jag att jag gjort ett bra jobb. En kram av honom värmer mammas hjärta och trots mörk röst och 44 i skostorlek är han min första.

Att ens barn mår bra, har kompisar och inte känner sig utanför är grunden för att tillvaron ska fungera. Ungdomar har en underbar energi och även om jag är vuxen och gammal i deras ögon kan jag inte låta bli att tycka om att ha dem runt omkring mig. Jag hoppas jag aldrig blir för gammal för att komma ihåg hur det var att vara 15 år och ha hela livet framför mig. Härom kvällen bad jag honom att inte vara ute för länge, och han svarade:
– Varför inte? Jag är ju i mina bästa år nu mamma, det är ju nu man ska ha roligt!
Vad svarar man på det? – Var rädd om dig bara.

2 kommentarer

  1. ingela

    Ska försöka hålla ditt blogginlägg i minnet och tänka på det förhoppningsvis fina resultatet av ens barnuppfostran när jag håller på att bli galen på kidsen. De är ju trots allt det BÄSTA jag har. Och hur stora de än blir så är de ju mina små ungar.
    Går in och håller koll på din blogg regelbundet. Tycker att du skriver fint om vardagen, den som vi alla lever i mer eller mindre. Kram!

  2. carola

    TACK snälla Ingela! Gick igenom mina bloggar i kväll och såg att jag missat din fina kommentar, Blir så glad! Menar verkligen varje ord i min blogg om tonåringen, och livt består ju mest av det som vi kallar vardag, eller hur!? KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.