SMS, gardiner och kräksjuka…

Sitter här och försöker veckan som varit, men kommer inte på så mycket…
Kanske för att det just inte hänt nåt kanske?!

I dag har jag hunnit ruskigt mycket och är ganska nöjd med mig själv om jag får säga så:
1. Målat ett köksbord
2. Målat två köksstolar ett andra varv
3. Pantat flaskor
4. Kastat papper och kartonger i återvinningen
5. Vikt tvätt
6. Hängt tvätt
7. Städat skrivbordet
8. Hämtat ut ett paket
9. Lyssnat på musik på hög volym
10. Klippt håret

Fick även besök av min mamma och pappa, och mamma var utrustad med nya gardiner till småttingarnas rum, rutiga gardiner till köket och fönsterputs! Behöver jag säga vad hon hade för planer? I barnens rum fick hon gärna byta, men se julgardiner i köket tänker jag inte ha! Ljusstake, stjärna och några juleljus får räcka hos oss. Det slutade med att hon städade garderob och skurade golvet i deras rum medan hon glatt talade om hur roligt hon tycker det är att städa, och hon menar det verkligen. Pappa fixade kabeln till bredbandet och tätade dragiga dörrar i garaget, sedan var han nöjd.
Mamma var helt förfärad över att jag målat skivan på köksbordet SVART och kan för sitt liv inte förstå hur den färgen kunde bli så modern. Pappa konstaterade bara att jag i alla fall kommer att se smulorna…
Jag är i alla fall nöjd och ska måla ett varv till i morgon och hoppas det hinner torka hjälpligt innan Axel och Frans kommer hem.

I onsdags vakande jag halv två på natten av att Axel hade ont i magen, och sedan sov vi inte mycket mer den natten. På morgonsidan kräktes han första gången och sedan höll det i sig till kvällen. Han var verkligen eländig medan Frans var sitt vanliga pratglada jag, och lugnt konstaterade att storebror var sjuk och tyckte det var ’bläää’ när Axel kräktes.
Nästa natt sov han lugnt och dagen efter mådde han fint igen. Tur att det går över så fort, och nu är det bara att hoppas att han inte får det 2-3 gånger till som förra vintern…

I går var eleverna på 7-9 hemma så vi lärare hade en studiedag, där vi bland annat pratade stress, konflikthantering och roller. Intressant, men det var svårt att koppla bort allt det där jag inte hann göra i torsdags när jag var hemma med Axel- bla. handla till HKn inför nästa vecka och rätta prov. Det får bli i morgon istället, även om det är viktigt att ’helga vilodagen’ och inte tänka på jobbet under helgen, som vår föreläsare sa. Hmmm, lättare sagt än gjort?!
Rensade min mobiltelefon på sms i kväll eftersom inkorgen var helt full och log glatt för mig själv. Det är verkligen en inblick i min och andras tillvaro som speglas i många:

’Puss’ ,’Själv eller…?’, ’De är det som är så bra med dej, att du förstår’, ’Dör av tristess!!’, ’Vill du ha en gigolo?’, ’Sov gott vännen. I morgon är en ny dag i ditt liv. Vad som helst kan hända. Så det kan vara bästa dagen i ditt liv’, ’Du måste tända en lampa i köksfönstret för ditt hem ser jätte öde ut’, ’Du är bra på att få mig på bättre humör’, ’Nu är vi snart i köping. Hoppas jag ser Tobbe nånstans’, ’Huvva! Jag ska aldrig mer dricka! Nä, det blir nog en lugn hemmakväll för mig’, ’Desamma min gullegumma’, ’Du är fin du’, ’Endast en siftnyckel i tvättrumman. Hur har den kommit dit. Sitter som berg. Får nog inte tvätta mera’, ’Om det kan va till nån tröst så tänker jag på dig’, ’Vilken årsmodell är det på dig om man törs fråga’……
Kan ju tillägga att de flesta hade jag inte hjärta att radera.

Nä, nu ska jag nog ta och krypa i säng så jag får min välbehövliga sömn. Vi hörs och ses där ute!

5 kommentarer

  1. angelica

    Herregud, såg att ni har -27 grader… är allt ute på sorseles hemsida å kollar vädret!
    Ha det gött
    kram från ankan i göteborg!

  2. Carola

    Jodu, här är det riktig vinter nu. Du skulle varit här….! Tycker det är kul att du håller koll på vad som händer här uppe, ska vinka till dig i webkameran på vattentornet så fort jag kommer ihåg det!
    Många kramar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.