Snö snö snö

Det är fascinerande att det kan finnas så mycket snö i luften…och att allt verkat bestämt sig för att falla ned över just Sorsele. Efter tre dagars snöfall är jag nästan gråtfärdig. Att det dessutom är jätte kallt gör inte tillvaron mer behaglig direkt. Jag längtar allvarligt talat efter sommaren nu…
Men en sak som är positivt med allt snöskottande är att man lär få muskler som en riktig karl och när jag vadade fram till den översnöade pelletspallen, lastade säckarna på skottkärran och körde in i pannrummet kände jag mig mer maskulin än feminin. Inte för att det skulle vara särskilt positivt men ändå.

Lördag morgon är den bästa på hela veckan! Det har även Axel och Frans börjat tycka. Att få vakna precis för dem och höra deras lugna andetag, och veta att jag slipper väcka dem ur deras goda sömn är mycket värt. Att veta att man kan ligga kvar och välja själv om man ska gå ut eller inte. Oj, det är lätt att uppskatta. Hade tänkt stanna inne hela dagen, men så ringde en kompis och tyckte att vi skulle hälsa på, så det gjorde vi och så var det ju lördagsgodis som skulle köpas. Kvällen var lugn och jag lyckades somna innan Wallanderfilmen var slut så jag vet inte hur det gick för dem…
Söndag morgon är också skön, men då vet jag att vi ska upp nästa dag och det är massor som ska göras. Var så stressad ett tag så jag var tvungen att säga till mig själv på skarpen. Får väl se hur länge det hjälper.

Nä, nu ska jag sova och drömma om gröna gräsmattor, fågelkvitter och myggornas surr.
God natt!

6 kommentarer

  1. Ej snö skottare

    Jag brukar fara förbi vid dig, och inte ser jag dig skotta, men där i mot din far och mor som skottar. Förstår inte riktigt det där med muskler…….?

  2. Carola

    Ja, tänk…nu fick du det sagt och vad kan jag säga mer än att jag är oändligt tacksam för att de finns mina snälla föräldrar, och det är jag inte sen med att tala om för dem. Men du körde nog inte förbi de gånger jag skottade själv. Vilken otur. Men om du vill så tar jag tillbaka det där med muskler så kanske det känns bättre för dig?! Du är ingen snöskottare själv, har nog inte tre barn och ett heltidsjobb heller….?!

  3. Kram till dig

    En så otroligt onödig kommentar att fälla…..
    Vad fyller en sådan funktion för mening, mer än att klanka ned på en medmänniska??
    Bloggerskan vet nog själv om ifall hon skottat…?

    Carola- vi är många som vet att du kämpar på och inte fanken behöver du stå och skotta dygnets alla timmar för det! Det är ju också helt underbart att du har dina snälla föräldrar som ställer upp när du inte själv har möjlighet. Förstår att de är guld värda.

    En stor kram till dig och en förhoppning att du kan förstå att sign. ”Ej snöskottare” antingen är missunnsam eller så bara otroligt avundsjuk.

  4. Lena

    Men se onödigt , vem som skottar hos Carola har väl ingen annan än hon o vederbörande med att göra. Om jag vore pensionär o min dotter vore i Carolas sits så skulle jag oxå skotta. vad skulle vi göra utan våra förädrar, de är guld värda. Nä Carola skit i sånt här struntsnack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.