Får och myggor

Ska inte tjata om vädret i min blogg, måste bara nämna att solen lyser utanför mitt fönster i dag! Vågar knappt öppna persiennerna för att se om det verkligen är sant…

Jag kan vänja mig vid att kunna sova länge på morgonen, inte behöva stressa i väg till dagis, inte ha några tider att passa, men än så länge känns det väldigt ovant. HAr ägnat mig ät att städa, häga upp gardiner och skruva upp hyllor. Har blivit en hejare på att hantera skruvdragaren! En mycket bra uppfinning som dessutom nog ger en del armmuskler när jag måste ta i för att komma igenom betongen i väggarna. Men nu börjardet se riktigt hyfssat ut här med både gardiner och duschdraperi. Har till och med hunnit inviga köksbänken i bakning av bullar, så nu är det som ’hemma’.

I går tog vi en biltur för att tittat på får, mina systrar och deras barn samt mormor. Att bila på grusvägar och titta på gamla hus är bland det rooligaste man kan göra tillsammans! Nu hittade vi inga får, men såg i alla fall två kossor och mötte en hel drös med myggor! Jo, de har kommit nu de små odjuren, och jag lyckas alltid glömma hur jobbiga de är år från år. Nu är det till att leta fram myggfönster, spira och myggmedel…

Vi har börjat träna in en teaterpjäs till Sorseledagarna, samma gäng som vi var förra sommaren, och det är riktigt trevligt. Det är en rätt dråplig historia med roliga karaktärer, men visst blir man lite stressad när man tänker på att det bara är fyra veckor kvar till premiär! Måste träna mer här hemma på mina repliker, som lyckligtvis inte är lika många som de andras.

Nu återstår en dag till Midsommar. I radio och på tv pratas det bara om vilka planer man har, vilket väder det kan tänkas vara och vad man ska äta. Att inte ha några planer känns nästan lika tragiskt som att sitta ensam på julafton, men jag tänker i alla fall äta jordgubbar för det ’ska’ man göra, och hoppas på att Hampus vill äta dom med mig, om han har tid vill säga….

Ha en trevlig midsommar alla!

3 kommentarer

  1. Birgitta Almroth

    Vilket datum är Sorseledagarna? Kanske man har möjlighet att komma och titta/Birgitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.