En av sommarens bästa….

Vad passar väl bättre en härlig sommardag som denna än ett besök i Siksele?! Inget, tänkte vi och drog dit på dammiga grusvägar och värsta dunka dunkat i bilen. Alla barnen vill åka med mig för jag har så bra musik i stereon, hahaha.

Väl framme åkte veden fram och snart stektes härliga hamburgare och parisare i pannorna. Inget smakar bättre än mat stekt över öppen eld, för att inte tala om hur kaffet smakar…..vi njöt av dofterna, smaken och solen som värmde oss. Vi kastade stenar i vattnet och plockade blåbär, syrran förfasades över alla hjortron hon var tvungen att lämna och Isa fick bära Frans på ryggen mest hela tiden, till hans stora lycka. Tur att hon är stark och tålmodig.

På vägen hem somnade alla barnen och var inte så trevligt sällskap, vilket ledde till att de varit uppe till nu, klockan 22.50. Tänk om de kan sova länge i morgon….? Hoppas kan man ju. I morse väcktes jag av en vän som läst att jag brukar vakna halv åtta varje morgon och bara var tvungen att ringa just den tiden, annars hade jag nog sovit till åtta åtminstone för en gångs skull. Nu vill han att jag ska skriva nåt snällt och bra om honom här i min blogg, men jag tror det får vara….hahaha.

Väl hemma igen så stekte jag plättar som gick åt som smör i solsken och som om det inte var nog med utflykter för dagen så skulle systrarna ha med mig på en sväng till på en skogsväg för att kolla in nåt fint hjortronställe. Inte för att jag skulle plocka några (aldrig i livet) men vad gör man inte för famlijen……så nu lär jag inte ha några problem med att somna. Den här dagen kan jag lägga till minnet som en av sommarens bästa.

God Natt!

En kommentar

  1. Angelica

    Ja va säger man…. jag blir sååååååå avundsjuk på eran utflykt med mat å kaffe på öppen eld, kan bara hålla med dig, finns det nåt bättre….jag kan nästan göra va som helst för att få komma upp till mitt älskade norrland och känna dofterna och allt va tiden där ger…
    kram igen från en längtande göteborgare…:)
    Ha det bäst vännen!!!
    Kramisar ankan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.