Back to reality….

Andra dagen på jobbet är avklarad och jag känner redan igen tänket: "det där måste jag komma ihåg, och jag får inte glömma det"…..vaknade en timme tidigare än vad jag behövde och började fundera. Inte så bra. Måste hitta en strategi för att inte tänka för mycket,  kunna koppla bort jobbet hemma och prioritera. Något av det svåraste för en lärare, tror jag. Att veta vad som är viktigast och minimera alla "måsten".

Har suttit i ett varmt och kvavt klassrum hela dagen och lyssnat på en föreläsare, vilket var både intressant och lärorikt, men ack så jobbigt att sitta stilla och lyssna! Nu vet man hur eleverna känner sig och inte är det konstigt att det pirrar i kroppen på dem. Hoppas de tänker på det nu och njuter extra mycket av de sista dagarna på sommarlovet…

Det blev ett kärt återseende av kollegorna och särskilt glad blev jag när en av dem sa att hon läst mina bloggar i sommar och att jag är hennes "favoritkåsör". Att hon dessutom hittat åt "diggaknappen" gjorde mig extra glad, eftersom datorer inte är hennes bästa vänner. Har skrattat många gånger åt hennes små diskussioner med datorn på jobbet. Hoppas få ha kvar mitt skrivbord nära henne, även om vi inte kommer att jobba på samma enhet detta läsår. Det är inte mycket som är sig likt för mig, men det återstår att se hur allting kommer att lösa sig. Spännande!

Till min stora lycka blev det middag i stugan med hela familjen och jag njöt av grillat, potatisgratäng och sallad….jisses vad gott det var! Hade inte ätit ordentligt på flera dagar så det var extra uppskattat från min sida. När ingen av barnen är hemma är det inte så viktigt med maten. Nä, nu ska jag hänga tvätt och sedan väntar sängen.

God natt och sov gott!

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.