Lunch

Sitter på jobbet och har just få i mig en tallrik skinksallad, inte alls dumt. Tänkte hinna skriva några rader när jag ändå är här. Alla andra äter lunch just nu så här är nästan helt tomt. Det första jag gjorde när jag kom till jobbet i morse var att kopiera några papper, och en kollega som passerade undrade glatt om jag alls hade gått hem sedan hon såg mig där sist….

Tyckte jag kommit på en utmärkt idé till mina elever där vi kunde få in nya begrepp och nya ord runt hur vi bor- typ lägenhet och hus, vardagsrum och sovrum. Möbler och gardiner. De skulle få möblera en lägnhetsskiss och klippa ur kataloger vilka möbler de själv ville ha. Några kastade sig över uppgiften med sann glädje medan några andra inte alls förstod vad jag menade, och att möblera en ritning kanske var väl abstrakt för vissa. Nu sitter det i alla fall några fina affischer på väggen i klassrummet med allt från mattor till hela kök, och jag tror inte det var helt förgäves.

I kväll kommer äldsta sonen hem med nyfunnen flickvän. Jo jo, nu var det dags för den fasen i livet: att få bli svärmor. Ska bli mycket trevligt att träffa dem båda och bjuda dem på en god middag, sedan gäller det kanske att hålla en låg profil och inte vara allt för ivrig att vilja umgås med dem. Nåja, det kommer nog att gå bra.

Nu ska jag i väg till klassrummet igen. Vi hörs!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.