O-rolig??

Att stå framme vid en tavla och försöka förklara ett ord som orolig kan visa sig vara svårare än man kan tro. Rolig kan alla vara, men när man inte är det är man då…..

Orolig?

Att kunna sätta namn på sina känslor är viktigt, att kunna förklara hur man mår och vad man känner om någon frågar. Att veta vad ett blodprov är eller vad sköterskan vill när hon ber en lämna urinprov, kan också vara viktigt. Eller att veta var barnmorskan jobbar och vad hon jobbar med när man fått en tid hos henne. Listan kan göras lååååång. Därför kom dagen att handla just om dessa saker och i morgon fortsätter vi på samma tema. Säkert kommer jag att lära mig mycket nytt själv av våra sjukvårdsutbildade elever.

Helgen har tillbringats hemma med renovering av källare och nu kan man inte förstå att det är samma rum som som när vi köpte huset! Har äntligen fått min arbets- och pysselhörna där jag kan strö ut mina papper och saker utan att behöva städa undan allt för att vi ska äta middag. Underbart! Barnen har sitt lego som de kan leka med på den varma mattan och den storebror får vara ifred där när alla somnat. Kunde inte bli bättre.

När jag skulle handla på ICA i dag blev jag stoppad av en mycket trevlig och glad reporter som ville att jag skulle beskriva en typisk Sorselebo framför en tv- kamera. Tror jag sa något i stil med "trevlig, glad och öppen" när han förväntansfullt tillägger "och"…..generös! Då fattade jag vad han var ute efter. Han ville få fram att vi i Sorsele är så generösa när det gäller att samla in pengar till Världens Barn, naturligtvis. Då önskade jag att jag inte sagt någonting, för de kommer inte få ett öre av mig. Jag undrar vad som är viktigast- att vinna eller att faktiskt göra en insats för barn som behöver det?!

Det gnälls över att "våra flyktingar" i Sorsele har så dåligt klädda barn- men se då till att ge dem ett par vinterskor eller en varm overall om du har istället! Så ser du att hjälpen kommer fram och dina gamla kläder kommer till användning. Det finns mycket man kan göra för att hjälpa andra, och den här kommunen har ju tagit emot många barn från andra delar av världen som kan behöva stödet här och nu. Menar naturligtvis inte att man INTE ska stödja insamlingen, men de här tankarna är mina.

Sov Gott!

4 kommentarer

  1. MariaAnnaMalin

    Nu tog du nog i Carola. Generösa Sorselebor har i flera år lämnat in sina ej längre använda kläder och skor till bla Piraten, där flyktingarna kan köpa det de vill för en liten summa. ABF har tagit emot skänkta kläder som de delar ut till behövande. Att sen skänka en slant till behövande barn i Världen går inte ut över de barn som anlänt hit. Det finns väl utrymme för alla. Har du inte blivit lite väl enkelspårig nu?

  2. Carola

    Om du läser hela min blogg så ser du att jag inte menar att man inte ska ge pengar till Världens Barn. Ibland behövs det att någon ”tar i” när det gäller vissa frågor, bla. det flyktingmottagande vi har i kommunen. Jag lämnar själv kläder till Piraten och tycker det är jätte bra att man gör det, fortsätt med det! Lägg dina pengar i bössorna till Världens Barn om du vill. Enkelspårig? Ja, kanske eller…med en annan insyn än vad du har? Jag vet inte.

  3. Åsa

    Jag håller med dig Carola. Jag blev ifjol tillfrågad att skänka ett bidrag till Världens barn, men hade inga kontanter i börsen just då och sa det. Då sa insamlaren förskräckt ”Men vill du inte att vi ska vinna??” Med en besk smak i munnen insåg jag att somliga som är engagerade i pengasamlandet inte riktigt har förstått vad det går ut på. Jag skänker gärna, men inte på dom premisserna…

  4. Carola

    Precis vad jag menar. Har många vänner som tycker likadant! När det är tävlingsmomentet som är det viktiga, inte syftet kan det lika gärna va. Jag gör hellre vad jag kan här hemma och skänker en slant till någon hjälporganisation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.