Kärlröntgen, tack för att ni kostar på…

Neurokirurgen på NUS. En säregen avdelning med många levnadsöden. Personalen är beundransvärt vänlig. Läkaren som gjorde kärlröntgen kände jag inte igen från förra gången. Men proceduren var den samma. In i ljumsken och upp genom stora ledningen. Röntgen apparaturen vandrar omkring mig och följer ’sonden’ genom kroppen, tills en bit på halsen. Kontrastvätskan gjorde att det kändes varmt under fötterna förra gången, men inte denna gång. Däremot blixtarna som jag ’såg’ fastän jag blundade, de var samma. På datorskärmen syntes den mörka ’fläcken’ (lagningen av det trasiga blodkärlet). Den bilden var bevis på vad jag har i mitt huvud. Där inne ryms alla intryckt och förhoppningar. Där inne saknar jag människor jag mött. Där inne finns minnesbilder av mindre nogranna, ibland lismande personer som bara gör ont.

Jo, det finns mycket i ett huvud. Lyckan är att leva och få vara nykter och drogfri. Alkohol och droger har jag aldrig förstått behovet av. Däremot rökningen var ett gissel tills hjärnblödningen slog till. Abstinensen minns jag inte, den tog Neurokirurgens personal hand om. Gediget arbete, eftersom jag aldrig gjort ett återfall.

Kärlröntgen var klar. Jag blir hemskickad med ett leende, lagningen var fortfarande mästerlig och allt i sin ordning. Möttes av sonen Carl och dottern Sara, de kom direkt från bion med min äldsta dotter Liv. Allt känns bra, till och med blodtrycket 121/66.

Solsken på vår sjukvård och särskilt Neurokirurgen NUS

5 kommentarer

  1. Mia

    Visst är det märkligt….allt dom kan göra och göra bra. Ibland får man vara tacksam.
    Gott att det gick bra!
    Solsken även till dig,Carola.

  2. cina64

    Har nyligen gjort min 2årskontroll, efter en hjärnblödning 2011. Kärlröntgen gick bra. Fast jag var bra orolig innan. Tankar om testamente och säga mina sista ord, snurrade runt. Ser att det var 8 år sedan du hade din omtumlade upplevelse av livets spratt. Kan du berätta för mig, om dom kommer ihåg, hur mådde du för 6 år sedan. Jag själv har inga men efter detta mer än jag är SÅ trött. Hela tiden. Jag vill tacka någon däruppe, att jag lever i alla fall. /Cina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.