Gubben har fyllt år och gumman fick komma hem?

Tänk att fylla nätt 65år + moms och vara proper i sitt utseende och kristallklar i tanken. Det är gubben det. Han har dessutom ett stort dunvarmt hjärta. Hans lilla gumma ringde ifrån Rehab avdelningen i Vindeln. Gumman undrade: ’Ja fråg de först, du bestäm hur de ska va, få ja komma hem då du fyll år?’.

Jo men visst, gumman ska hem några timmar på den dagen. Taxin kom vid 9 och de möts på farstukvisten. Gubben såg med rörda känslor på sin gumma. Det är en vecka sedan de sågs, men nog ser hon om möjligt tröttare ut. Tiden går sin stilla gång och lunchen är strax bortdiskad. Förr om åren brukar gumman hjälpa till och ställa ihop, men nu finns inte ens tanken. Gubben har hängt upp rena gardiner i köket och sonen hade hjälpt till i vardagsrummet. Gumman ser inte längre sådant, inte det heller.

Taxin ringde, det hade kört ihop sig, kunde gumman åka tillbaka en halvtimme tidigare, vid 16 tiden. Det gick bra och gubben gjorde i ordning middagen lite tidigare. Förunderlig dag. De nära och kära hade ena förrättningen efter den andra och hade inte möjlighet att komma till ett fikat. De skulle komma till kvällningen. Lilla gumman säger till slut: ’Väldigt vad det är lugnt här, är de ensamt? Där jag är så finns det alltid folk. De är god mat också’. Just detta med maten är speciellt, alltid, ja ända sedan första avlastningen har gumman berömt maten på Rehab. Heders för det till matlagningspersonalen.

Taxin kommer och gumman åker tillbaka på rehab. Där ska hon vara tills det blir klart med det permanenta boendet. Gubben hoppas på Solhaga eller Almagården, då är det inte så långt att gå, när han tar bussen in. Förresten så kan han inte gå nu. Han har något i en tå som inte självmant far bort. Då han går så trycker det och gör ont som kniven satt där. De ringde och undrade från kommun varför han inte lämnat in läkarintyget angående färdtjänst. Gubben behöver en läkartid.

Han ringde för några dagar sedan till vårdcentralen, det är tre veckor sedan han ville få komma till läkaren. De sa att han inte var så långt bakåt i kön. Bra tänkte gubben och la på luren. Urinvägarna är lite oroliga dessutom. Han lämnade in ett urinprov för en vecka sedan och fick kommentaren ’det skickar vi inte till Umeå, det är 25 och det har jag själv ibland’.

Gubben visste inte var 25 stod för och att uppta tid med att fråga upp, nä det törs inte gubben. Då han ringde in nu sist, så sade han att han haft om i tån en längre tid. Jag tror att det var där han förlorade matchen. Han borde säga att han kan inte ta en promenad för varje steg gör ont. Han borde säga att det är sämre i höften och ryggen. Han borde ringa Vindelbostäder och säga att förrådsdörren är hopplös att få upp och likaså stänga. Gubben har svårt att gå och det tär på höft och rygg. Gubben behöver en läkartid.

Ja Vindelbostäder är ju ett gäng för sig. De skickar ut att de som hyr lägenhet nu får äga lägenhetens persienner. Skulle den som hyr ta bort persiennen så ska skruvhåll och liknande monteringshål återställas till ursprungligt skick. Vilken utveckling inom Vindelns Kommun, i ekonomisk kapitalomsorg. Ska den gamle i pensionärsbostaden skratta eller gråta.

Solsken på gubben och hans lilla gumma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.