Granö fågeln har mättat två med pennor…

Vad händer egentligen? Det är oroväckande tyst, inte ett ord om möjligheten att utveckla området mitt emot Ol Nings Västerbottning, nordväst om Konsum.

Förunderligt vilken likhet det är mellan Golfbanans projektering på Västanå i Granö och Granö fågelns projektering, då det gäller markfrågan. Golfbanan utvecklades, invecklades och avvecklades vid Campingområdet p g a hantering angående markfrågan. Ett flertal kritiserade fördömande två av markägarna.

Nu angående fågelkomplexet, är det en större och en mindre markägare, som används till godtycklig klösbräda. Det är snart ett år, sedan jag blev kallad till ett informationsmöte om Granö fågeln. Riktigt intressant, synd bara att jag inte var markägare, det saknades en ynka liten bokstav. Trevligt var det med en seriös och kunnig informatör och ett nöje att återse den K-märkta byggnaden som så varsamt renoverats. Kan ändå inte förlika mig med, att mark som används till miljövänlig odling av mat, skall stängas för ett projekt som – om vilja funnits – kunnat hitta likvärdig mark, som inte används för miljö smart produktion av mat.

Tillbaka till området bortom Konsum, som en dam i byn föreslog. Där det dessutom skulle ge ett möjligt visuellt perspektiv på den stora fågelkroppen till byggnads komplex. Mark är det gott om även där och en poäng vore det, om de passerande med blotta ögat kan få intrycket av en fågel. Det är få förunnat att passera med helikopter.

Stor´n är enligt media lagd på is, i väntan på bättre tider. Vad händer med fågeln?

Solsken på en rakryggad öppen utveckling, av en invecklad fågel epidemi, så det inte avvecklas p g a prestigeförlust i principen om placering, för att klappa sig för bröstet, med två markägare i snaran, som underförstådd orsak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>