Bygg ett behandlingshem för pengarna?

Granö är en mycket vacker by, med suveräna kommunikationer. Läget är bra med E12:an som livsnerv. Nu blev det ett nej på någon ansökan om bidrag. Men hoppet verkar finnas i ett samarbete med "storföretaget Grow" enligt Annika Rydman i dagens reportage i VK om Granö Beckasin.

Jag googlade på Grow, jo, det är Grow AB 556560-2470, en varumärkesbyrå "med inriktning mot strategisk och kreativ affärsutveckling". Det är ett aktiebolag som registrerades 1998 och fick fart i början av 2004. Företaget lever på Östermalmsgatan i Stockholm och till viss del av projekt som Granö Beckasin.

Inte enkelt. Det är i denna by, jag vill leva och få möjlighet att dö. Här bör askan spridas för vinden. Det kräver att byn fortlever. Människor behöver arbete och bostad för att generera välstånd.

Nu ställs förhoppningar till stora projekt och vackra ord. Det ser jag tyvärr ingen ekvation i. Däremot Stellan som öppnat en utomordentligt bra verkstad i Kulfors, det är grejer det. Han satsar tid, kapital och gediget arbete. Jag önskar verkligen att framtiden är snäll mot honom. Undrar vilken varumärkesbyrå han använt för att komma till skott att flytta till Kulfors.

Små företag, fåmansbolag, är en ovanligt bra grund för överlevnad på landsbygden. Skattekronan stannar i kommunen, inte som med huvudparten av bärplockningen, där till och med hjortron revorna slits upp. Skattekronan blev någon ynka sanitetsteknikers timmar och hjortronplantan torkade vid vägrenen.

Vad finns kvar i nuläget att lägga energi på, varför inte ett behandlingshem för missbrukare. Den nischen är aldrig sinande. Utökas den med behandling för insikten av skillnaden på "mitt och ditt", ja då får vi nog nyproduktion av bostäder. Då öppnas skolan fullvärdigt och det blir drag under galoscherna igen. Kanske det behövs en filial mot abstinens angående älgjakt också. Vi ska utveckla det vi har då finns ekvationen att överleva. För inte så länge sedan skulle jag ha skrivit att utveckla vår ovanligt vackra by med den vackert speglande Umeälven, nu tror jag att missbruket ger större potential. Verkligheten blir inte bättre för att människan fejkar sanningen med inbördes beundran.

Solsken på Granö och bevara kulturarvet.

En kommentar

  1. Liam

    Med ständigt ökade psykosocialaproblem i Sverige såsom missbruk, kriminalitet och depressioner med mera så låter det logiskt för mig att det behövs flera behandlingshem. Detta leder ju även till fler arbetstillfällen för kommunen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>