Stöldliga rekar?

Ljus grå mercedes med 20-25årig förare, som denna torsdag 2015-01-23 använde registreringsnummer BCL 638, stod parkerad vid Beckasinens parkering. De två kumpanerna vandrar runt i kvarteret och ses gå runt inne på den glasade altanen hos nästa granne. En altan med ingång efter 30 meter plufsande i snön till husets baksida.

Rekognoseringen inkluderade även min egen baksida av mitt hus. Den sökande har trampat ner del av min spireahäck och plumsar åtskilliga meter fram till mitt förråd.

Tack vare en vaksam granne, som såg den misstänkta händelsen att två vuxna går omkring och kollar. In i en glasad altan, bakom nästa hus och föraren sitter och knappar på något i bilen. Grannen går ut och ser att den silverfärgade bilen flyttat sig ner mot butiken i Granö efter E12.

Grannen gick fram till Mercedesen och knackade på sidorutan och frågade om denne sökte något, föraren ville prata engelska och sa sig söka hotell.

Jag kan tipsa om ett suveränt och säkert hotell, det är Hotell Gripen, även kallat Allmänna Häktet Umeå. Bra mat, kompetent personal och ombonat. Ja, det är klart, en nackdel kan vara, att där får de intagna ej egen nyckel. Heder till grannen som skrev av registreringsnumret, det finns visst hopp om mänskligheten. Det var helt rätt ytterst misstänkt klientel. Det är kanske ditt hus de rekar i morgon.

Mercedesen åkte iväg och tog upp sina kumpaner. Men enligt de som kollat, så tillhörde numret en SAAB från Vänersborg. Ett visst svinn får man räkna med, att räkna in svinen, det är troligen, att hoppas för mycket.

Det är dags. Gör som min rejäla granne.

Sluta ignorera, fram för civilkurrage och av med skygglapparna.
Anteckna och mobil-fotografera.
Gör det surt för de som inte respektetar.

Och tänker du spela på internet, snälla, välj ett bolag som betalar skatt i Sverige.
Ska du skicka något, se till att det fraktas på fordon med lagstadgade däck.
Ska du äga bil, registrera den i Sverige, eftersom den körs på svenska vägar.

Solsken på de som leva med lagen och respektera den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>