Demokratin på undantag

 

Sorgligt att den korporativa byråkratiska makt apparaturen censurerade mina gamla vänner och samarbetskollegor, Gustavo och Ingrid FA+ och därmed gjorde de så ledsna.
Tror man, emellertid, att genom att tejpa Saras uppmaning att måla på vägarna, skall klottret hålla sig borta eller minska från platsen?
Det är inte bara ett uttryck för naivitet och maktfullkomligt arrogans, utan i välkänd svensk styrnings anda omyndigförklara vuxna medborgare, (snusförbud, kränkande tester, lojalitets klausuler i konflikt med grundlagen och yttrandefriheten, etc.) exemplen är oändliga…
Jag håller med Courbet: Staten ska ge fan i att blanda sig i kulturen.
Har FA+ ljugit då de visade sin besvikelse i dagens VK?
Med sådana vänner, behöver konsten inga fiender.
Under tidigare epoker av totalitärt styre, konstnärerna fruktade att deras verk inte godkänndes av mecenaterna och makten.
Historien som bekant upprepar sig ständigt.
Tyvärr den som betalar resan bestämmer destinationen.
Tragisk dessutom att folk med så lite kunskaper och insikt i kulturen skall försöka detalj bestämma över de professionella.
Vad makten behöver är en grundlig kurs i demokratiskt styre. Eller åtminstone ta den svenska grundlagen, FN konventionen, och de mänskliga rättigheterna på allvar.
För dagens makthavare av alla kulörer förefaller begreppet ”Deliberativ demokrati” lika abstrakt som begreppet ornitologi är för fåglarna.
Arma med-borgare. Spåren förskräcker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.