Jag gubbsjuk del 2

Fick en hel del att läsa utan att skriva något. Men jag fick även några att skriva kommentarer öppet på facebook.

En bekant skrev: ”Kärlek har ingen ålder.dock en lag vilket är bra. Men myndig ålder så tycker jag att spelrummet är fritt. Skit i va andra säger. Skulle vi lyssna på media skulle alla ha jeans risa parkas och köpa Justin bibers senaste platta. Tack Gud för individer med eget tänkande. För kärlek har varken en ålder eller ett bäst före datum. Är själv sambo med en 12 år yngre tjej ju. Mitt bästa val ever!”

Mitt svar: ”Nu handlade det ju egentligen inte om kärlek utan snarare vad som anses som okej för mig som äldre kvinna att dejta/umgås med. Självklart handlar det om myndiga personer, inget annat skulle jag inte ens tänka på över huvud taget.”

En annan bekant: ”word”

En mycket speciell vän: ”Internationella creepy-regeln säger att man tar sin egen ålder, delar med två, lägger till sju. Är objektet yngre än siffran man får så får man räkna med att folk tittar snett på en.
Inte som att jag skulle bry mig.”

Mina svar på den sista: 1. ”Så det skulle innebära att det är okej med en som är 28 men inte ex 27 nu i mitt fall.” och 2. ”Så då skulle det anses som nästintill pedofili om han var yngre än 28 men äldre än min dotter (som blir 23) även om det handlar om myndiga personer eller?”

Behöver jag säga att det är män som skrivit till mig? Vars är kvinnornas åsikter i den här frågan? Min erfarenhet säger att det pratas mer om mig, men inte till mig från de andra kvinnorna. Iofs säger det mer om dem än om mig. Förövrigt så har jag fått som typ tummen upp från några bi/queer.

Jag vill bara som (hetero)kvinna få ha rätten att öppet vara ”gubbsjuk” utan att någon ens bryr sig!

6 kommentarer

  1. Emilia

    Tänker att jag då som kvinna får dela med mig av min åsikt i frågan då du efterlyser det. Personligen är jag inte bekväm med att vara i relationer med stora ålderskillnader. Och jag tror det är här problemet med att titta snett kommer in. Vi är så vana vid att begränsa oss själva att vi inte riktigt kan hantera att andra är mer fria. För det stör bilden av att vi bör låta bli saker när det kanske egentligen är så att vi själva sätter upp för spärrar i våra liv. Bara en tanke.

    • Sally Danielsson (inläggsförfattare)

      Tack Emilia för ditt svar. Jag tror du har så rätt i det du skriver. Kan/är det så att kvinnor har genom historiens gång fått anpassa sig till ”begränsningar” från man och samhälle att det nu nästan sitter i ryggmärgen på de flesta kvinnor? Är det då inte på tiden att låta de som vill vara lite friare, få vara det oavsett vad en själv är bekväm och van med och att inte tittas snett på? också bara en tanke…

  2. Helena Nilsson Springare

    Det trista är att folk ALLTID kommer att ha negativa åsikter.. och speciellt då när det är äldre kvinnor / Yngre män. Kanske är det mer provocerande?

    Jag träffade min man då han ”bara” var 21 år och jag var ju såååå ”gammal” Hela 28 år och hade barn och allt… ”Och hemska saker, HUR ska det gå för dem det kommer ju aaaldrig att hålla yada yada…*

    Nu är vi inne på det tolfte året, är gifta och har två barn och TROTS detta så får vi kommentarer alltför ofta.. Man blir ju så jäkla less!

    Ålder är bara en siffra och jag antar att det handlar en hel del om att folk är avundsjuka helt enkelt 🙂

    De bästa killarna är ju helt klart de yngre… i min erfarenhetsbank i alla fall haha..

    • Sally Danielsson (inläggsförfattare)

      Ja jag tror som du, över lag att det är nog så att det är mer provocerande. Våran ”erfarenhetsbank” verkar iaf vara rätt så lika! 😉 Grattis till er som har varandra och att ni bevisar att det kan fungera alldeles utmärkt! 😀

  3. Sandra

    Altså, så här är det. Den här löjliga skiten med ålderstramset är patriarkatets sätt att förtrycka människor – ett av MÅNGA sett!! vill man vara ihop med någon som är jättemycket äldre eller jättemycket yngre så ska man få göra det Inte för att några mossiga gubbbar säger det!

    bner med patrarkatet!

    • Sally Danielsson (inläggsförfattare)

      Tack Sandra för uppläxningen! Vi säger egentligen på sätt och vis samma sak, men ditt passar nog bättre på barrikaderna än här på min blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.