lendo_1

Bästa låneförmedlarna för företagslån

Av , , Bli först att kommentera 1

Under de senaste fem åren har antalet låneförmedlare på den svenska marknaden ökat markant, framför allt låneförmedlare som förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån. Däremot har det hittills funnit få alternativ när det kommer till företagslån. Under det senaste året har ett flertal nya låneförmedlare lanserats för företagslån, det är därmed nu även enkelt för företagare att hitta det billigaste lånet med lägst ränta.

Upp till 16 långivare prövar din ansökan

Låneförmedlaren kontaktar upp till 16 olika banker och kreditinstitut för att du ska få den bästa räntan på ditt företagslån. De flesta förmedlare erbjuder företagslån i intervallet 10.000 – 2.000.000 kr med en flexibel återbetalningstid från 1 – 6 månader.

Endast en kreditupplysning hos UC

När du ansöker via en låneförmedlare finns det inte möjligheten att ansöka om företagslån utan UC, däremot delar alla långivare som prövar din ansökan alltid på en enda kreditupplysning. Du behöver därmed inte riskera en försämrad kreditvärdighet på grund av för många UC förfrågningar.

Nya förmedlare av företagslån

Lendo som lanserades 2007 och som under lång tid varit en av Sveriges främsta förmedlare av privatlån förmedlar nu även företagslån utan säkerhet till aktiebolag och egenföretagare. Lendo förmedlar företagslån mellan 50.000 – 500.000 kr med en återbetalningstid mellan 6 – 36 månader. Bolagsformer som tillåts är aktiebolag, handelsbolag och enskild firma.

En ny utmanare inom företagslån är Krea som förmedlare företagslån mellan 10.000 – 2.000.000 kr med en flexibel återbetalningstid från 1 månad. Krea är den låneförmedlare som samarbetar med flesta långivare på den svenska marknaden, upp till 16 långivare tillfrågas för att du ska få den bästa räntan utifrån ditt företags kreditvärdighet och förutsättningar. Krea samarbetar exempelvis med långivarna Froda, Qred, OPR-Företagslån, Mynt, Klarna och Toborrow.

En annan ny utmanare är Ponture som förmedlar företagslån utan säkerhet från 10.000 kr med en återbetalningstid från 1 månad. Ponture samarbetar med total 10 st långivare.

Bli först att kommentera
money-2724241_1920

Jämför privatlån med låneförmedlare och få bästa räntan 2019

Av , , Bli först att kommentera 0

Att hitta ett privatlån med låg ränta är ofta en utmaning för privatpersoner som ska låna pengar. Det kan vara svårt att veta vilken långivare man ska vända sig till samtidigt som man inte vill samla på sig för många kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC).

Med tanke på att räntan för privatlån sätts individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet måste man alltid ansöka om ett lån för att få ett låneerbjudande. Privatpersoner som vill jämföra räntan på privatlån kan därmed snabbt samla på sig många kreditupplysningar vilken kan leda till en försämrad kreditvärdighet. För många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett privatlån beviljat.

Med denna bakgrund har det blivit allt mer populärt att använda sig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Låneförmedlaren hjälper dig att få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar genom att kontakta upp till 32 långivare om låneerbjudanden. Den stora fördelen är att samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning, du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som kan försämra din kreditvärdighet. De flesta av låneförmedlarna på den svenska marknaden förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, mellan 10.000 – 600.000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Med tanke på att låneförmedlingstjänsten är kostnadsfri och med tanke på att du alltid kan avstå från ett låneerbjudanden är det svårt att komma på några nackdelar med att använda sig av en låneförmedlare. En nackdel skulle kunna vara att du måste vänta upp till 24 timmar från ansökningstillfället innan du får dina låneerbjudanden presenterade.

Bli först att kommentera
car-690275_1920

Så hittar du ett billigt billån

Av , , Bli först att kommentera 0

Funderar du på att köpa en ny bil? I så fall är det stor chans att du behöver hjälp med finansieringen. I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa tips hur man som privatperson kommer undan så billigt som möjligt när man vill finansiera sin nya bil med ett lån.

Billån utan säkerhet

Det allra vanligaste sättet att finansiera ett bilköp är med ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis vad du vill. Med ett billån utan säkerhet  kan du få lånet utbetalt till ditt bankkonto innan du har bestämt dig för vilken bil du vill köpa, du kan därmed köpa din nya bil i lugn och ro när rätt tillfälle dyker upp. Detta är en stor anledning till att privatlån utan säkerhet är det vanligaste sättet att finansiera ett bilköp.

Långivare som erbjuder privatlån använder generellt sätt alltid individuell räntesättning. Detta innebär att du måste ansöka om ett lån innan du får reda på din personliga ränta som bestäms utifrån din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet bedöms till stor del utifrån den kreditupplysning som långivaren hämtar från Upplysningscentralen (UC), som bland annat innehåller information om din deklarerade inkomst och eventuella skulder. Med god kreditvärdighet och en hög inkomst kan du räkna med en ränta i intervallet 3,5 – 5,5 %.

Med ett privatlån har du oftast möjligheten att låna mellan 10.000 – 600.000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Billån utan UC

Lån utan UC blir allt mer vanliga på den Svenska marknaden, speciellt bland långivare som erbjuder mindre lån upp till cirka 30.000 – 60.000 kr. Långivare som erbjuder lån utan UC utför sina kreditupplysningar via något annat kreditupplysningsföretag, där två vanliga alternativ är Bisnode Kredit och Creditsafe. Dessa typer av lån är perfekta för dig som vill låna ett mindre belopp under en kortare avbetalningstid än 12 månader. Billån utan UC är därmed inget bra alternativ för dig som vill låna pengar längre än 12 månader på grund av den höga räntan. Räntan för lån utan UC ligger oftast i intervallet 35,0 – 39,0 % samtidigt som det ofta tillkommer både aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter.

Med ett billån utan UC har du oftast möjligheten att låna 1.000 – 50.000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar.

Få den bästa räntan via låneförmedlare

På senare år har allt fler svenskar börjat använda sig av en låneförmedlare för att få den bästa räntan för privatlån utan säkerhet. Med bakgrunden att räntan för privatlån sätts individuellt måste man som privatperson tillfråga ett flertal olika långivare för att vara säker på att man får den bästa räntan. Ett vanligt problem är dock att man även samlar på sig ett flertal kreditupplysningar hos UC. För många kreditupplysningar hos UC kan leda till en försämrad kreditvärdighet och för många kreditupplysningar under en sammanhängande 12-månaders period kan göra det nästintill omöjligt att få ett lån beviljat  Genom att ansöka om lån via en låneförmedlare kommer upp till cirka 20 – 30 långivare pröva din ansökan samtidigt som alla långivare alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du kan därmed vara säker på att du får den bästa räntan på ditt billån utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

 

 

Bli först att kommentera

Bättre villkor för sms lån efter den nya lagändringen

Av , , Bli först att kommentera 2

I september infördes en ny lag om räntetak i Sverige. Långivare som erbjuder så kallade högkostnadskrediter får inte längre ta ut en högre nominell årsränta än 40 %. I detta inlägg tänkte jag kortfattat beskriva min uppfattning om hur långivarna anpassat sig efter den nya lagen.

Långivare som erbjuder mindre lån mellan cirka 1.000 – 30.000 kr går ofta under benämningen snabblån och sms lån. Innan lagändringen kunde långivare som erbjöd sms lån ha en årsränta på flera hundra procent, dock måste man ta i beaktning att denna höga ränta uppstod för lån med korta löptider. Med den nya lagen om räntetak för snabblån har samtliga långivare på den svenska marknaden sänkt sin ränta till cirka 35,0 – 39,0 %. För att kompensera för den minskade intäkten från ränta har de flesta långivare kompenserat med höjda avgifter.

De flesta långivare använder nu både uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. Uppläggningsavgiften ligger oftast omkring 400 – 600 kr medan aviseringsavgiften ligger omkring 30 – 50 kr per månad. I tillägg erbjuder nu de flesta långivare endast en så kallad kontokredit för att knyta upp kunderna under en längre tid. En kontokredit fungerar likt en kreditkort, med skillnaden att du måste genomföra ett uttag på långivarens hemsida någon dag innan du har pengarna på kontot.

Tidigare var det vanligt att långivare inom sms lån och snabblån erbjöd nya kunder första lånet kostnadsfritt upp till 30 dagar. För någon som hade hamnat i en ekonomisk knipa kunder därmed låna cirka 5000 kr under 30 dagar utan någon ränta och avgifter. Denna möjlighet har nu försvunnit hos de flesta långivare sen den nya lagändringen.

Trots höjda avgifter har det generellt sätt blivit billigare att låna pengar med snabb utbetalning. Den nya lagen har därmed bidraget till bättre villkor för privatpersoner som är i snabbt behov av pengar.

Bli först att kommentera
law-firm-01

Så mycket får du låna utan säkerhet

Av , , Bli först att kommentera 2

Är du intresserad av att låna pengar utan säkerhet? Dessa lån som ofta går under benämningen privatlån och blancolån är den vanligaste låneformen för konsumtion i Sverige, det vill säga lån till allt från bilköp och resor till renoveringar. En vanlig fråga från privatpersoner som vill låna pengar är – Hur mycket får jag låna utifrån inkomst? Det vill säga hur mycket får man egentligen låna utan säkerhet utifrån sin deklarerade inkomst?

De flesta långivare och låneförmedlare som erbjuder privatlån utan säkerhet erbjuder lån i intervallet 10.000 – 500.000 kronor. En del långivare och låneförmedlare erbjuder även lån utan säkerhet upp till 600.000 kr. Så hur hög deklarerad inkomst behövs egentligen för att exempelvis få låna 500.000 kr? Detta är inget som långivaren specificerar utan du måste alltid ansöka om lån och genomgå en kreditprövning innan långivaren kan fastställa hur mycket du får låna.

Med en god kreditvärdighet och en hög fast inkomst är det stor chans att du får låna upp till 500.000 kr utan säkerhet. Har du däremot betalningsanmärkningar och en låg inkomst får du räkna med ett mindre lånebelopp. För att höja dina chanser till ett högt lånebelopp kan du ansöka om lån med en medsökande.

Eftersom långivarna inte anger hur mycket du får låna utifrån din deklarerade inkomst kan det vara en smart idé att ansöka om privatlån via en låneförmedlare. Då låneförmedlaren tillfrågar omkring 20 långivare om lån kan du vara säker på att du får det bästa låneerbjudandet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. En annan fördel att ansöka om lån via en låneförmedlare är att samtliga långivare delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte riskera att få en försämrad kreditvärdighet på grund av ett stort antal UC förfrågningar.

Bli först att kommentera
money-2696234_1920

Ny lag om räntetak för snabblån

Av , , Bli först att kommentera 0

Den 1 september började den nya lagen om räntetak för konsumentkrediter gälla i Sverige. Bakgrunden är antalet svenskar som har hamnat i ekonomiska situationer på grund av snabblån, så kallade SMS-lån, och andra högkostnadskrediter. Den nya lagen innebär bland annat att kreditgivare inte får ta ut en högre ränta än referensräntan med ett tillägg av 40 procentenheter. Lagen ställer även krav på att kortsiktiga krediter ska marknadsföras måttfullt.

Den nya lagen, Lag om ändring i konsumentkreditlagen (2010:1846) ,kan läsas i sin helhet på regeringens hemsida.

Bli först att kommentera
alone-chart-close-up-1308750

Så får du den bästa räntan för privatlån

Av , , Bli först att kommentera 0

Är du intresserad av att få den bästa räntan för ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån? I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa tips när det kommer till lån utan säkerhet.

För att vara säker på att man får den bästa ränta utifrån sina egna ekonomiska förutsättningar måste man kontakta ett flertal långivare om ett låneerbjudande. Anledningen är att långivare som erbjuder lån utan säkerhet alltid använder sig av individuell räntesättning, vilket innebär att du får ett individuellt låneerbjudande utifrån din kreditvärdighet. Det är därmed inte så enkelt som att bara gå in på en långivares hemsida och kontrollera vilka räntor som erbjuds, då räntan alltid anges som ett intervall, exempelvis 3,45 – 24,95 %.

Problematiken med att kontakta ett flertal långivare om låneerbjudanden är att samtliga långivare kommer utföra en kreditupplysning hos UC för att bestämma din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Det är därmed enkelt att snabbt samla på sig ett flertal kreditupplysning på kort tid vilket leder till en försämras kreditvärdighet. För många kreditupplysningar på kort tid kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.

För att undvika denna problematik kan det vara en smart idé att ansöka om lån via en låneförmedlare. Låneförmedlaren hjälper dig att få den bästa räntan genom att kontakta ett 20-tal banker och kreditgivare om ett låneerbjudande. Genom att använda en låneförmedlare slipper du oroa dig för ett flertal kreditupplysningar, då samtliga långivare alltid delar på samma kreditupplysning. Med denna bakgrund är det inte konstigt att låneförmedling blir allt mer populärt i Sverige, speciellt när allt fler privatpersoner får problem med för många kreditupplysningar.

De flesta låneförmedlare förmedlar privatlån utan säkerhet i intervallet 10.000 – 500.000 kronor med en återbetalningstid mellan 1 15 år. Pengarna får du använda till precis vad du vill, allt från att finansiera en ny bil, renovering eller till att samla dyra lån och krediter.

Låneförmedlare har tidigare fått kritik för aggressiv marknadsföring där man inte tydliggjort vad tjänsten innebär, vilket bland annat redovisades av en granskning av Konsumentverket under 2016. Annars finns det få nackdelar med att använda sig av en låneförmedlare, den enda konkreta är att du måste vänta upp till 24 timmar för låneerbjudanden.

Att använda sig av en låneförmedlare passar dock inte konsumenter som är ute efter ett mindre lån med en återbetalningstid kortare än 12 månader. Sveriges största låneförmedlare har alla nischat in sig mot större privatlån som lägst 10.000 kr och den lägsta återbetalningstiden är alltid 12 månader. Det finns till och med låneförmedlare som endast erbjuder en återbetalningstid från 24 månader. För dig som exempelvis vill låna 5.000 kr under 4 månader måste därmed söka sig efter en långivare som erbjuder mindre lån utan UC som ofta går under namnen sms lån och snabblån.

 

Bli först att kommentera
pexels-photo-938959

Välkommen till min privatekonomi-blogg

Av , , Bli först att kommentera 0

Välkommen till min nya blogg! Jag heter Christer och brinner för allt som berör privatekonomi. Jag kommer i denna blogg dela med mig av min bästa tips när det kommer till lån, sparande och investeringar. Jag skriver helst om ämnen som berör lån, då detta ämne är mer aktuellt än någonsin med tanke på att fler och fler privatpersoner tar ogenomtänkta lån via internet, utan att läsa på ordentligt innan. Allt fler människor hamnar hos Kronofogden, delvis på grund av att man inte fått lära sig tillräckligt om privatekonomi. Förutom ämnet lån brinner jag för investeringar och långsiktigt sparande, har en egen portfölj hos Avanza och har varje månad i drygt 8 år fyllt på min portfölj med nya aktier och fonder. I denna blogg kommer jag därmed även dela med mig av mina bästa investeringstips!

Bli först att kommentera