Så mycket får du låna utan säkerhet

Är du intresserad av att låna pengar utan säkerhet? Dessa lån som ofta går under benämningen privatlån och blancolån är den vanligaste låneformen för konsumtion i Sverige, det vill säga lån till allt från bilköp och resor till renoveringar. En vanlig fråga från privatpersoner som vill låna pengar är – Hur mycket får jag låna utifrån inkomst? Det vill säga hur mycket får man egentligen låna utan säkerhet utifrån sin deklarerade inkomst?

De flesta långivare och låneförmedlare som erbjuder privatlån utan säkerhet erbjuder lån i intervallet 10.000 – 500.000 kronor. En del långivare och låneförmedlare erbjuder även lån utan säkerhet upp till 600.000 kr. Så hur hög deklarerad inkomst behövs egentligen för att exempelvis få låna 500.000 kr? Detta är inget som långivaren specificerar utan du måste alltid ansöka om lån och genomgå en kreditprövning innan långivaren kan fastställa hur mycket du får låna.

Med en god kreditvärdighet och en hög fast inkomst är det stor chans att du får låna upp till 500.000 kr utan säkerhet. Har du däremot betalningsanmärkningar och en låg inkomst får du räkna med ett mindre lånebelopp. För att höja dina chanser till ett högt lånebelopp kan du ansöka om lån med en medsökande.

Eftersom långivarna inte anger hur mycket du får låna utifrån din deklarerade inkomst kan det vara en smart idé att ansöka om privatlån via en låneförmedlare. Då låneförmedlaren tillfrågar omkring 20 långivare om lån kan du vara säker på att du får det bästa låneerbjudandet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. En annan fördel att ansöka om lån via en låneförmedlare är att samtliga långivare delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte riskera att få en försämrad kreditvärdighet på grund av ett stort antal UC förfrågningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.