Så hittar du ett billigt billån

Funderar du på att köpa en ny bil? I så fall är det stor chans att du behöver hjälp med finansieringen. I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa tips hur man som privatperson kommer undan så billigt som möjligt när man vill finansiera sin nya bil med ett lån.

Billån utan säkerhet

Det allra vanligaste sättet att finansiera ett bilköp är med ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis vad du vill. Med ett billån utan säkerhet  kan du få lånet utbetalt till ditt bankkonto innan du har bestämt dig för vilken bil du vill köpa, du kan därmed köpa din nya bil i lugn och ro när rätt tillfälle dyker upp. Detta är en stor anledning till att privatlån utan säkerhet är det vanligaste sättet att finansiera ett bilköp.

Långivare som erbjuder privatlån använder generellt sätt alltid individuell räntesättning. Detta innebär att du måste ansöka om ett lån innan du får reda på din personliga ränta som bestäms utifrån din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet bedöms till stor del utifrån den kreditupplysning som långivaren hämtar från Upplysningscentralen (UC), som bland annat innehåller information om din deklarerade inkomst och eventuella skulder. Med god kreditvärdighet och en hög inkomst kan du räkna med en ränta i intervallet 3,5 – 5,5 %.

Med ett privatlån har du oftast möjligheten att låna mellan 10.000 – 600.000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Billån utan UC

Lån utan UC blir allt mer vanliga på den Svenska marknaden, speciellt bland långivare som erbjuder mindre lån upp till cirka 30.000 – 60.000 kr. Långivare som erbjuder lån utan UC utför sina kreditupplysningar via något annat kreditupplysningsföretag, där två vanliga alternativ är Bisnode Kredit och Creditsafe. Dessa typer av lån är perfekta för dig som vill låna ett mindre belopp under en kortare avbetalningstid än 12 månader. Billån utan UC är därmed inget bra alternativ för dig som vill låna pengar längre än 12 månader på grund av den höga räntan. Räntan för lån utan UC ligger oftast i intervallet 35,0 – 39,0 % samtidigt som det ofta tillkommer både aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter.

Med ett billån utan UC har du oftast möjligheten att låna 1.000 – 50.000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar.

Få den bästa räntan via låneförmedlare

På senare år har allt fler svenskar börjat använda sig av en låneförmedlare för att få den bästa räntan för privatlån utan säkerhet. Med bakgrunden att räntan för privatlån sätts individuellt måste man som privatperson tillfråga ett flertal olika långivare för att vara säker på att man får den bästa räntan. Ett vanligt problem är dock att man även samlar på sig ett flertal kreditupplysningar hos UC. För många kreditupplysningar hos UC kan leda till en försämrad kreditvärdighet och för många kreditupplysningar under en sammanhängande 12-månaders period kan göra det nästintill omöjligt att få ett lån beviljat  Genom att ansöka om lån via en låneförmedlare kommer upp till cirka 20 – 30 långivare pröva din ansökan samtidigt som alla långivare alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du kan därmed vara säker på att du får den bästa räntan på ditt billån utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.