Infrastruktur

Vill vi ha turister i Vilhelmina? Vill vi att många människor skall komma till vår kommun för att åka skidor, snöskoter, fiska, bygga fritidshus, handla i våra affärer jaga och rekreera sig på olika sätt?

Jag tror att de flesta säger; Ja det vill vi…. men

Jag har nu tillbringat fem dagar i Lövberg, Vilhelmina kommun. Fem dagar utan att nästan kunna ringa, skicka SMS, MMS eller surfa på nätet. Spelar ingen roll om man har telia eller Net1 (som blivit det mest användbara nätet). Inget har fungerat med tillfredsställelse. Det värsta av allt är att alla vet att det inte kommer att fungera. Att systemet rasar när det blir många människor och många androidtelefoner som behöver nätet.

Vi har dessutom vägar som är så dåliga och gropiga och jag beundrar de som kommer körande med sina vagnar och dyra bilar med risk att totalt haverera fordonen. Jag åker själv vägen Stalon-Klimpfjäll nästan varje helg och jag säger bara: Undermåligt är ordet!

Och så finns det ju en sak till inte att förglömma. Dessa förbaskade sopor som jag inte förstår vart alla ska slänga. Det kommer att bli skitigt i Vilhelmina Kommun om inte det görs något åt sophanteringen

Är det så här vi ska ha det i fjällvärlden men ändå få betala feta avgifter för, för den teknologi som vi ändå inte kan använda fullt ut?

 

2 kommentarer

  1. Magnus Johansson

    Hej Christine!
    Jag kan inte annat än hålla med dig.
    Beträffande sopor har man här i Saxnäs ställt ut en turistcontainer men det visar sig enl. uppgift att då verkar det som att en del tror att all sopsortering upphör med följd att den blir full av allt annat ”rat” som ska sorteras. Kartonger, plastförp. o.dyl. Detta även fast alla containrar står på samma ställe.
    Ursäkta men en del verkar ha huvvet under armen.

    • Christine Svensson (inläggsförfattare)

      Hej och tack för kommentaren. Jo, jag håller med dig. Men vart ska exv. husvagnsåkar´n eller husbilsåkar´n samla och sortera sina sopor. Hur kan man tro att kommunen skall kunna hållas ren och snygg när man inte kan slänga sina sopor någonstans.
      Sen att inte folk kan sortera utan kastar allt i samma binge kan man ju fundera hur det är ställt med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.