Umeåresa

Tur och retur Umeå igår.

Nästan all snö är borta där neråt kusten, men så kommer det någon blöt snöskur och folk drar upp huvan på jackan.

Tranorna hade kommit till Vännäs och jag undrar vad dom äter för något. Marken borde rimligtvis vara lite för kall för maskar och dylikt. Hoppas i all fall att de inte kommer till Skog ännu, för då lär dom frysa om fötterna.

Myrstacken har fått liv och det rör sig där på ytan och då borde ju rimligtvis björnen ha stigit upp också. Han behöver inte komma hit, han kan gå åt ett annat håll.

Har suttit och tittat på budgetförslaget i kommunen. Man kan inte förstå allt men ett läste jag att det är så få högskoleutbildade personer i kommunen. En låg andel i varje fall.
Då tänker jag så här; Hur behandlas högskoleutbildad personal? Går alltid den högskoleutbildade personen i första hand vid tjänstetillsättningar eller vikariat? Jag tänker på de kommunalt anställda, naturligtvis.
Lite tendens till att sålla bort personer anser jag det finns, handlar det om lönerna eller handlar det om rent personliga skäl. Även sjukskrivningstalet är högt inom kommunen, vad jag kan förstå. Vill man verkligen hjälpa sjukskrivna tillbaka till arbete? Tar kommunen det ansvar som de ska vad gäller rehabilitering etc? Ges möjligheten att rehabiliteras tillbaka till arbete? För alla?

Det blir en intressant tid framöver. Besparingar görs överallt och nu såg jag att man dessutom från regeringshåll vill höja tv-avgiften.

Höj på ni, låt oss inte ha det för bra!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Karolina

    Ju mer släkt och kontakter man har inom kommunen, desto mer jobb får man. Kompetens har knappast ,i många fall, något med anställningar att göra.

  2. Göran Jonzon

    Det värsta tycker jag det är att det verkar kvitta vilken regering vi röstar fram, så går ändå all strävan till att tillgodose städernas behov och landsbygden blir totalt utan.
    Vi tycks bara fungera som mjälkkor numera.

    Inom kommunen har vi en rysare som heter budget att ta ställning till och här lönar det knappast att några försöker vinna billiga populistiska poänger.
    De som orkar ta ansvar för ekonomin måste samla sina krafter oaktat partitillhörighet och hjälpas åt att ordinera rätt medicin i rätt mängd och sedan stå för uppgörelsen, när kritikens stormvind kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.