Bankdagar på banken

Idag svalde jag nästan tungan. Jag ringde Handelsbankenfinans för att diskutera hur pengar dras på ett lån som jag har. Jag anser att det är godtyckligt gjort av banken att dra pengar på olika dagar hipp som happ.

Jag trodde att pengarna drogs den sista i månaden men nej de dras på sista bankdagen. Vadå sista bankdagen?
Jag är kund i Handelsbanken, jag knappar in mina betalningar själv, likt förbaskat har det den regeln att det tar två bankdagar innan pengarna kommer in till dem. STÖLD kallar jag det!!!!
Om jag har en räkning som skall betalas den 28 juli exv. så lägger jag in den till det datumet. Inga problem. Men hos Handelsbanken Finans där tar det två bankdagar???
Jag blir ärligt och uppriktigt förbannad på systemet och jag vet inte hur jag ska SKRIKA ut detta.
Jag har en försäkring som jag tar ut på varje månad, den betalas minsann inte ut på första bankdagen. Nejdå den kommer godtyckligt ibland 5-7 dagar in i månaden.

Till sist om banken och deras dagar och avgifter. Om jag får en avi på posten som ska betalas kostar det 49 kr/ avi. Om jag tar autogiro kostar det 39 kr/avi!!!!!! Kan jag inte få en e-faktura på detta frågar jag tjejen, en trevlig och lugn, som jag pratar med. Nej vi har inte den tjänsten säger hon. Därför kan Handelsbanken finans tjäna 39 kr/avi fastän de skulle kunna göra allt på nätet samt att slippa skicka ut papper varje månad, vilket också är en kostnad!!
De flesta företag tar ingen avgift om du har autogiro. Men det har banken, min sk. bank där jag liksom själv är inne och knappar i systemet.

Jag är så upprörd så jag är förvånad över att jag ens fått ner allt detta i bloggen! Men jag måste bara få ut det.
Efter helgen ska jag gå in på mitt kontor i Vilhelmina på Handelsbanken, lite vettigare där tror jag.

Ha en bra helg!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.