Oops!

Jag har hört talas om Maria Kristofferssons blogg och kände mig väldigt intresserad av vad som gick att läsa. Ja, som man kan förstå av vad jag skriver är det inte så ofta jag är inne här och läser. Inte skriver jag hellre.

Men…. Inte är det underligt att många inte vill bli politiker om det går till som jag läst i hennes blogg.
Vad är det för fel att vara öppen? Att berätta, att ifrågasätta.

För min del ångrar jag bittert att jag inte gick på de möten som jag tror annonserades som ”föreningsdialog”, där man tydligen sedan kom fram till att de föreningar som önskar och behöver söka bidrag från kommunen skall betala en avgift på 2000 kr för att kanske få 2000 kr i bidrag? Eller för att hyra lokal på folketshus i Vilhelmina och få det subvensionerat.

Jag tycker att det känns märkligt för de föreningar som har egna lokaler, som t.ex vi i Skog&Mark har. Vi nyttjar aldrig folketshus i Vilhelmina utom för att möjligen gå på bio eller bad, och de betalar vi för somm alla andra.
Det känns som att föreningslivet, som man tidigare har hört är viktigt, inte är viktigt numera ur kommunens synvinkel.

Det svar som jag fått har med vår kommuns dåliga ekonomi att göra. Därför ska man betala för att få bidrag.
Men jag undrar om det inte fanns/finns andra ställen att spara på. Det är nog fler än jag som undrar det.

Ikväll ska jag i alla fall inte missa föreningsdialogen på hotell Vilhelmina, där man bl.a ska prata om bygdeavgiftsmedel.

Intressant!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Tarja Eliasson

    Hej Christine!

    Jag har hållit på med politik sedan jag var sexton år gammal. Med lång erfarenhet och att jag varit medlem i andra partier t ex folkpartiet i minst 25 år innebar att då jag kom till socialdemokraterna kunde jag alltså se med lite andra ögon än de som inte upplevt annat än ”sossebubblan”.

    Jag har också skrivit om vad jag sett och upplevt de senaste åren i det socialdemokratiska partiet i Vilhelmina. Med 38 års erfarenhet av politiskt arbete kom jag till Vilhelminasossarna med öppet sinne och nyfikenhet. Genom att ha andra erfarenheter även från andra partiers interna arbete så är det inte konstigt att jag ser saker /tillstånd/beteenden med andra ögon och perspektiv än de som endast levt i den socialdemokratiska bubblan.

    Det är bra med mångfald, att personer har olika bakgrund, erfarenheter, kön, utbildning, kommer från andra länder, jobbar inom olika områden såsom offentligt (statligt eller kommunalt) men även från det privata näringslivet. MÅNGFALD BERIKAR! Att mångfald berikar kan aldrig upprepas för många gånger!

    Läs mitt blogginlägg genom att klicka på länken nedan. Maria och jag skriver om liknande ämne och erfarenheter men vi uttrycker oss olika men ämnet är ungefär det samma. Jag har haft över tusen visningar på mitt blogginlägg och hittills 38 tummen upp. Kul med så många följare som visar intresse.

    Följ länken:
    http://blogg.vk.se/shabrina/2017/02/02/ar-inte-du-socialdemokrat-tarja/

    Tyvärr har personliga påhopp, förtäckta hot om repressalier redan börjat hagla mot mig.
    Tonen är synnerligen aggressiv. Jag var fullt beredd på detta. Men de allra flesta socialdemokratiska medlemmarna håller låg profil och är inte otrevliga. Några är drivande i drevet mot mig. Jag vill verkligen inte dra alla aktiva socialdemokrater över en kam.

    Sossarnas problem är att de har en jättestor organisation där så kallad ”demokrati” utövas. I själva verket ligger den verkliga makten hos en liten klick/elit. Det är sådant man kan genomskåda om man kan till exempel organisationsteori. Jag är långt ifrån den enda som ser hur det fungerar. Andra aktiva socialdemokrater har utryckt (till mig) saken på samma sätt som jag upplevt det hela. Jag tror att fler sossar inser hur det fungerar men väljer att blunda. Förträngningsmekanismen är stark eller så har man något att vinna genom att vara foglig och inställsam.

    Hälsningar Tarja, före detta aktiv folkpartist under minst 25 år, numera medlem i det socialdemokratiska partiet.

    Ha en bra dag, Christine och mycket nöje med läsningen!

  2. Viveka Abramsson

    Det är inget fel på att vara öppen, att berätta och ifrågasätta, men jag tycker inte att det anstår en förtroendevald att sprida lögner och misstänksamhet. När vi påtalade det vid fullmäktiges gruppmöte så hotade Maria att lämna rummet. Hon ville inte ta diskussionen där, men går sen ut i sociala medier och sprider mer lögner. Det var inte socialdemokraterna som ”skällde”, det var jag och en till och vi var varken högröstade eller högröda.
    Föreningslivet är mycket viktigt och vi försökte vara så skonsamma som möjligt. Jämfört med KD:s tankar om ett halverat anslag till kultur- och fritid så är förslaget en ljum sommarvind. Minns jag rätt så ska de föreningar som vill finnas med i kommunens föreningsregister betala 100 kr och de föreningar som fritt vill nyttja kommunens lokaler betalar en avgift på 2000 kr.

    • Christine Svensson (inläggsförfattare)

      Tack för kommentaren. Men…Det var ju också för att kunna söka bidrag, eller hur? Annars skulle vi inte behöva betala in 2000 kr för att söka bidrag. Det verkar som att politikerna inte riktigt vet vad som blev bestämt.
      Jag har hört flera bud men enligt Halvarsson är det som jag skriver

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.