Är sävar-barnens skolväg säker?

Från mobilen

Generalsvägen har ett farthinder som på vintern blir en riskabel passage för skolbarnen. I och med att trottoaren inte plogas tvingas skolbarnen ut i körfältet! Absolut inte bra! Jag ska ta upp detta på nästa sammanträde i Sävar kommundelsnämnd nu på tisdag 20/12.

Flera oroliga sävarföräldrar har hört av sig till mig och jag lovar dem att göra vad som står i min makt att få tjänstemännen i både Sävar och Umeå att ordna detta snarast. Frågan ”ägs” egentligen av tekniska kontoret i Umeå, men jag tänker alltså testa virket i våra egna tjänstemän i kommundelen.

Etiketter: , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Inger Sandberg

  Detta farthinder har vållat många upprörda tankar sen det kom till . Man har fullt sjå med att hålla uppmärksamhet på vart man ska köra. Snöröjningen där blir också problem och det kan lätt döljas ett litet barn i snödrivorna.
  Mitt förslag är: ta bort hindret. Sätt 30-skylten där istället.
  Märkligt att den kom till vid ett visst tillfälle.

 2. Greger Knutsson

  Visst är det illa, men vi kan väl hoppas att det är temporärt nu när vi fått så mycket snö på en gång så jag kan acceptera om man på tekniska fått problem att hinna med alla gator och farliga platser. Jag delar dock din uppfattning att man skall var observant på farliga ställen i trafiken för att göra de ansvariga uppmärksamma på var det måste göras snabba insatser. Vi hoppas att det redan ordnat sig.

 3. Katarina

  Jag tycker att snöröjningen i Sävar har varit och är under all kritik. Jag kan inte förstå varför man inte plogar trottoarerna, och det gäller hela Sävar inte bara på Generalsvägen. När det är usel sikt, halkigt och bedrövligt tvingas vi och våra barn ut i vägbanan, det är inte ok!

 4. Erik Walfridsson

  Tack Per för att du uppmärksammar detta. De oplogade trottoarerna är inget temporärt problem, utan ett medvetet beslut. Någon skattefinansierad tjänsteman ser det tydligen som sin primära uppgift att hålla budget, inte att skapa en säker trafikmiljö. Om beslutande har den minsta tanke på våra fotgängare, hur kan man då låta dessa dela körfält med människor som har svårt att ta sig förbi ett fartsänkande trafikhinder.

 5. Per Hansson

  Svar till Inger Sandberg (2011-12-14 17:42)
  Inger,

  Jag är medveten om detta, men just nu finns det på plats och då vill jag verka för att inte barnens skolväg eller allmän trafiksäkerhet äventyras. Därav mitt engagemang.

  God Jul!
  Per

 6. Per Hansson

  Svar till Greger Knutsson (2011-12-14 19:39)
  Greger,

  Som jag berättade för dig i telefon, har nu snösvängen gjort en rejäl uppryckning! Hoppas detta består och att det gäller i HELA kommundelen!

  God Jul!
  Per

 7. Per Hansson

  Svar till Erik Walfridsson (2011-12-19 11:46)
  Erik,

  Jag tror att Lena Carlssons skrivelse till Tekniska kontoret fick fart på snösvängen! Det är skönt att se vilket gott virke det är i våra tjänstemän!

  God Jul!
  Per

 8. Per Hansson

  Svar till Katarina (2011-12-21 12:06)
  Katarina,

  Ja, det var en trevlig julklapp i förskott! Nu hoppas vi bara att denna förbättring blir bestående och gäller hela kommundelen.

  God Jul!
  Per

 9. Per Hansson

  Sedan detta skrevs har det kommit till min kännedom om att tjänstemännen i Sävar följt de förtroendevaldas uppmaning genom att begära hos tekniska kontoret i Umeå att trottoaren på Generalsvägens västra sida plogas.

  Det är så KDN ska fungera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>