Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Espresso House – drömarbetsgivare..

….eller inte. Antingen var Reinfeldt okunnig eller så var det med avsikt som han i söndagens (7/10) Agenda-debatt lyfte fram cafékedjan Espresso House. Ett företag som behandlar sina anställda tvivelaktigt.

"Kafékedjan har länge figurerat i mindre smickrande sammanhang. Sveriges Radio rapporterade redan i fjol att anställda larmade om att de är underbemannade och får jobba övertid utan rätt ersättning.

Även hos Hotell- och Restaurangfacket är företaget känt.

– Om man ifrågasätter saker då anses man vara misshaglig och får försämrade arbetsmöjligheter. Har man varit i en arbetsledande ställning så får man skriva på nya kontrakt med sämre anställningsvillkor, säger Lynn Ljungberg, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket, till Ekot."

"Många anställs också på nollkontrakt, där man inte har några schemalagda timmar, utan där det gäller att vara snabbast på att svara på ett sms från chefen för att få chansen att jobba. Bland anställda inom hotell- och restaurangbranschen uppger en tredjedel att de blivit nekade att ta rast, enligt en rapport från LO." – citaten från nedanstående artikel.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article15593023.ab

Min kommentar: Espresso House måste vara en drömarbetsgivare för högerröstare tillika politiker. Sådana arbetsgivare (arbetsköpare) i kombination med låg a-kassa är idealscenariot i högerns värld. Vakna och rösta ut packet i valet 2014!