Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Ordinarie affärsverksamhet byts ut mot fas 3-arbete!

bloggar.aftonbladet.se/oppengranskningbidragsjobben/2013/05/kyrkan-byter-lenas-kafe-mot-lonebidragare/

 

Länkens namn säger väl det mesta: kyrkan i Varnhem som drivit ett café vill nu byta ut betald personal mot fas 3-arbetare. Arbetsförmedlingen måste agera kraftfullt mot detta! Ordinarie affärsverksamhet får inte tillåtas att förvandlas till gratis arbete, som kyrkan till och med får betalt för! Det här är bara ytterligare ett exempel bland många på hur fas 3 utnyttjas av bidragsparasiter (i detta fall svenska kyrkan, men det finns många kålsupare i detta bidragsträsk) och därför å det snaraste måste avskaffas.

Även företagsägare torde uppröras av detta, i alla fall företagsägare som är seriösa och förstår att företag inte skall drivas av icke avlönad arbetskraft. För att inte tala om hur konkurrensen mellan företag snedvrids. Regeringen, som inte följde riksdagens rekommendation att avskaffa fas 3 lyssnar förstås inte, men det är väl inget nytt under solen. Som väljare hoppas jag att vi alla lyssnar och röstar bort fas 3-kramande högerpolitiker i valet 2014. Politiker som anser att Sverige ska byggas på gratis arbete ska inte ha någon makt!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Mr Cool

    Nå hur ställer du dig till sossarnas AMS-jobb och s.k. lönebidragsjobb???? Min kusin har gått på lönebidrag i över 20 år…….men visst ja….det beror på vilken politisk färg som sitter vid makten. Du är otroligt enögd Conny. Hans bror är politiskt aktiv och finns på ”listan” och när vi senast träffades så frågade jag på kul vilket land Bryssel ligger i….det visste han inte.

  2. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2013-05-04 20:00)
    Nå, hur ställer du dig till att högerregeringen sitter i regeringsställning sedan 2006, och att det alltså är den nuvarande regeringen som är ansvarig för fas 3, och inte sossarna? Det är t.o.m. så att din regim inte lyssnar på riksdagen som krävde fas 3s avskaffande!

  3. Krister Klermalm

    Ams jobben byggde på löneavtalens nivåer och inte som nu med FAS 3 av aktivitetsersättningar som du inte kan leva på.
    Vad innebär det med lönebidragen och andra stöd insatser kan ni läsa på AF hemsida som företagen kan tillämpa för en anställning. Har du till exempel någon slag av funktionsnedsättning att företaget vill anställa en med lönebidrag för nedsatt arbetsförmåga. Däremot säger det inte att alla med funktionsnedsättning har en nedsatt arbetsförmåga, för det handlar om olika sjukdomar mm som avgör om du kan arbete 100 % eller inte beroende på vilka arbetsuppgifter du ska jobba med.

    Det kan vara så att en företagare vill ha en person med rätt kompetens för jobbet och vill hjälpa denne dessutom som har haft det psykosocialt jobbigt och besvärligt även med myndigheterna. Med en utvecklingsanställning så kan företagare anställa personen att kunna komma på fötter igen och slipper myndigheterna av en lön. Det är något konstruktivt av arbetsgivaren att en får en anställning att ta sig vidare här i livet som kan leda till ett annat jobb med egen lön.

    Frågan är om kusinen har något slag av funktionsnedsättning som kräver stöd insatser hela livet. Annars är det underlig att personen inte har tagit sig ur den situationen ifall arbetsförmåga och arbetsvilja finns. Oavsett politisk färg ska faktiska och riktiga jobb såsom arbete gälla med reala löner att stå på egna ben. Sysselsättningar som är psyko-ekonomiskt och -socialt nedbrytbara med aktivitets ersättningar ska undvika att dessa inte finnas. För övrigt ska dessa med olika arbetsförmåga ska kunna ha drägliga ersättningar åt företagen och drägliga villkor för alla parter.

  4. Mr Cool

    Bäste Conny, jag är ingen anhängare av Fas 3 eller lönebidragsjobb alternativt AMS-jobb. Staten skall inte subventionera arbetsgivare vare sig de är offentliga eller privata och snedvrida konkurrensen Det skall vara riktiga arbeten där företagen kan plocka ut vinst och betala skatter. Det är det som betalar välfärden och ingenting annat. Vinster gör att man kan investera, anställa och vidareutveckla företaget. Jag bryr mig inte om det är höger eller vänster bara det fungerar. Vi kommer dock aldrig att få ned arbetslösheten med nuvarande import av arbetslösa och outbildade från MENA-länderna. Arbetslösheten är inget lätt problem att lösa och tidigare kunde vi devalvera för att bibehålla konkurrenskraften. Höjda löner gör isflaket bara mindre att stå på.

  5. Krister Klermalm

    Ska du dra undan subventioner för att anställa någon så kan du inte mena Mr Cool att all subventioner ska bort och det innebär då även att subvention av jobbskatteavdrag och ungdomslöner i nuvarande form ska tas bort.
    Så du vill slå undan en arbetskraft som kan utföra ett arbete som har nedsatt arbetsförmåga om så är fysiskt eller mentalt inte utför lika fort, tungt eller hela tiden håller en jämn tempo med övriga anställda så länge dem kan bidra en insats att företaget går bra.
    Med dina uttalande så ska det tydligen bara helt friska utan livssjukdomar får jobba. Vad ska dessa som har nedsatt funktion göra för att inte belasta skattebetalarna. En dag händer det att du kan sitta där själv i en rullstol eller har funktionsnedsättning. Den som är i högmod och är högfärdig far illa till slut.

  6. Krister Klermalm

    MrCool, törst du inte besvara på min kommentar här?
    Det säger en del om dig av ditt beteende med hur du skriver på andras bloggar och jämfört med vad det du skriver i kommentar på mina artiklar som jag har slutat med att läsa. För jag vet vad du ändå skriver för nedsmutade ord utan sans av sanning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.