Proportionalitetsprincipen gäller även i utskott

Nu är det bekräftat. Proportionella val gäller även i utskott till styrelser och nämnder. Alliansen med Centerpartiet och Moderaterna i spetsen i vår annars idylliska kommun, hade ambitionen att ta 4 av 5 platser i kommunstyrelsens arbetsutskott. Detta har visat sig inte möjligt att genomföra. S har rätt till sin proportionalitet. Avstår från att skriva vad jag tycker om alliansens försök.

Vi Socialdemokrater förväntar oss ett rent spel och en rimlig öppenhet från åtminstone Centerpartiet i framtiden. Det förtroendet finns fortfarande för er hos några av oss i S. Jag ser den uppkomna situationen som en parentes som vi nu kan lägga bakom oss.

Som nybliven oppositionspolitiker kan jag tycka att det nuvarande arbetsutskottet i KS på 3 personer räcker. Att utöka det till 5 och samtidigt utöka kommunstyrelsen från 11 personer till 13 är ett mycket tveksamt beslut ur kostnads -och effektivitetssynpunkt. För den oinvigde är det ett förhandlingsresultat mellan Centern och den borgerliga alliansen för att de små partierna, KD och FP ska få ett utrymme i styrelsen och som motprestation stödja den i min tolkning Centerpartistiska och Moderata politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.